Far forsvarer svømmeklub efter datters død
Det var en maskine af denne type, der væltede ned over 12-årige Pernille Asmussen. Foto: Colourbox
For få måneder siden døde 12-årige Pernille Asmussen under en træningsmaskine. I dag forsvarer hendes far svømmeklubben, hvor maskinen stod.

Det var et uheld. En forfærdelig uheld.

Det er budskabet fra Leopold Asmussen, der for få måneder mistede sin 12-årige datter, da en træningsmaskine væltede ned over hende i Ringsted Svømmehal. Det skriver Dagbladet.

Efter at have undersøgt sportsfaciliteterne i svømmehallen indstillede Arbejdstilsynet i mandags til politiet i Ringsted, at der blev rejst tiltale mod Ringsted Svømmeklub. Politiet har endnu ikke besluttet, om man vil følge Arbejdstilsynets opfordring.

Ifølge Leopold Asmussen vil det dog være en fejl.

"Det var et frygteligt uheld, en tragisk hændelse, og ikke noget, man skal straffe svømmeklubben for," siger han til Dagbladet.

Arbejdstilsynets indstilling kommer, fordi den træningsmaskine, der væltede nedover den 12-årige pige, ikke var boltet fast til gulvet, som reglerne ellers foreskriver.

"Hvis min kone og jeg kunne gøre Pernille levende igen ved at sagsøge klubben, gjorde jeg det selvfølgelig, men der kommer ikke noget godt ud af straffe nogen for min datters død," siger Leopold Asmussen.

Pernille Asmussen blev begravet den 6. maj.

Kilde: Dagbladet