Administration 

FAKTA: Se spørgsmål og svar til indfødsretsprøven

Her er alle de 40 spørgsmål, som blev brugt i forbindelse med indfødsretsprøven.

Alle der søger om dansk indfødsret skal igennem 40 spørgsmål med tre svarmuligheder. Ansøgere skal have mindst 32 af de 40 spørgsmål rigtige for at have bestået prøven.

1) Hvad hedder den kongelige families residens i København?

A: Rosenborg

B: Amalienborg

C: Christiansborg

2) Hvilken lov underskrev Frederik 7. den 5. juni 1849?

A: Grundloven

B: Kongeloven

C: Danske Lov

3) Hvilken befolkningsgruppe fik med indførelsen af stavnsbåndet i 1733 begrænset deres rettigheder?

A: Borgerskabet

B: Bønderne

C: Adelen

4) Hvor mange medlemmer har Folketinget?

A: 59

B: 119

C: 179

5) Hvilket politisk parti opstod i 1870'erne som en del af arbejderbevægelsen?

A: Radikale Venstre

B: Socialdemokratiet

C: Socialistisk Folkeparti

6) Hvilken af følgende personer er en kendt repræsentant for Skagensmalerne?

A: P.S. Krøyer

B: C.V. Eckersberg

C: Bertel Thorvaldsen

7) Hvor mange gange skal Folketinget behandle et lovforslag, før det kan vedtages i Folketinget?

A: Tre

B: Fire

C: Fem

8) Hvor stor en del af Danmark er i dag opdyrket landbrugsland?

A: Ca. 1/3

B: Ca. 1/2

C: Ca. 2/3

9) Er Danmarks monark (kongen eller dronningen) omfattet af religionsfriheden?

A: Ja

B: Nej

10) Hvor gamle er kvinder i gennemsnit i Danmark, når de får deres første barn?

A: Ca. 19 år

B: Ca. 24 år

C: Ca. 29 år

11) Hvem har normalt ansvaret for de offentlige vuggestuer?

A: Staten

B: Kommunerne

C: Regionerne

12) Hvornår blev der indført fri abort i Danmark?

A: I 1930'erne

B: I 1950'erne

C: I 1970'erne

13) Hvor mange af medlemmerne af Folketinget vælges i Grønland?

A: 2

B: 4

C: 6

14) Hvilket af følgende områder er regionerne normalt ansvarlige for?

A: Politiet

B: Folkeskolerne

C: Sygehusene

15) Hvem udskriver normalt valg til Folketinget?

A: Statsministeren

B: Folketingets formand

16) Hvad hedder det danske nationalflag?

A: Dannebrog

B: Dannevang

C: Dannevirke

17) Indtil hvornår var Grønland en dansk koloni?

A: 1901

B: 1953

C: 2005

18) N.F.S. Grundtvigs ideer om folkeoplysning og almen dannelse var en primær inspirationskilde til én af følgende bevægelser. Hvilken? A: Arbejderbevægelsen

B: Kvindebevægelsen

C: Højskolebevægelsen

19) Hvornår fik Danmark sin første kvindelige minister?

A: 1894

B: 1924

C: 1954

20) Hvor mange procent af stemmerne ved et valg skal et parti normalt have for at blive repræsenteret i Folketinget?

A: 2 %

B: 4 %

C: 6 %

21) Hvad valgte Danmark at gøre under 1. Verdenskrig efter pres fra Tyskland?

A: At internere jøder i fangelejre

B: At overgive Jylland til Tyskland

C: At lægge miner ud i danske farvande

22) Hvilken kendt dansk arkitekt er også berømt for sine revytekster?

A: Henning Larsen

B: Poul Henningsen

C: Arne Jacobsen

23) Hvornår kom Martin Luthers protestantiske ideer til Danmark?

A: I 1300-tallet

B: I 1500-tallet

C: I 1700-tallet

24) Folketinget vælger en ombudsmand. Hvilken opgave har ombudsmanden blandt andet?

A: At undersøge, om der er sket fejl i de offentlige myndigheders arbejde

B: At sikre, at Folketinget ikke vedtager love, der er i strid med grundloven

25) I 1970'erne opstod der en græsrodsbevægelse, der hed Rødstrømpebevægelsen. Hvad arbejdede den for?

A: Modstand mod atomkraft

B: Homoseksuelles ret til at blive gift

C: Ligestilling mellem kvinder og mænd

26) På hvilken dag holder dronningen hvert år en tale for hele nationen?

A: Juleaftensdag

B: Nytårsaftensdag

C: Grundlovsdag

27) Hvor mange regioner er der i Danmark?

A: 5

B: 7

C: 9

28) Hvad gik strukturreformen i 2007 blandt andet ud på?

A: At reducere antallet af ministerier

B: At reducere antallet af kommuner

29) Hvornår begyndte det at blive almindeligt blandt især unge, at man kunne bo sammen og få børn uden at være gift?

A: I slutningen af 1920'erne

B: I slutningen af 1940'erne

C: I slutningen af 1960'erne

30) Hvad er en kollektiv overenskomst?

A: En aftale mellem staten, regionerne og kommunerne om fordeling af skatteindtægter

B: En aftale mellem en fagforening og en arbejdsgiverorganisation om løn- og arbejdsvilkår

31) Hvornår blev Danmark medlem af de Forenede Nationer (FN)?

A: Ved oprettelsen i 1945

B: Efter Cuba-krisen i 1962

C: Efter grundlovsændringen i 1953

32) Hvad var August Bournonville kendt for?

A: For sine skulpturer af den græske mytologis guder

B: For sine malerier af danske slotte og landskaber

C: For sine balletter til Det Kongelige Teater

33) Hvem var Danmarks første socialdemokratiske statsminister?

A: Thorvald Stauning

B: Anker Jørgensen

C: Poul Nyrup Rasmussen

34) Hvornår blev de førstedanske soldater udsendt til en international krigsindsats i Afghanistan?

A: I 1994

B: I 2002

C: I 2010

35) Hvilket år under 2. Verdenskrig ophørte samarbejdspolitikken mellem den danske regering og besættelsesmagten?

A: 1941

B: 1943

C: 1945

36) Hvad hedder EU's danske konkurrencekommissær?

A: Ritt Bjerregaard

B: Connie Hedegaard

C: Margrethe Vestager

37) Hvilket af følgende partier er det største i Folketinget?

A: Det Konservative Folkeparti

B: Socialdemokratiet

C: Venstre

38) Hvilket valg blev der afholdt i Danmark den 21. november 2017?

A: Regions- og kommunalvalg

B: Europaparlamentsvalg

C: Folketingsvalg

39) Hvilket af følgende partier er ikke en del af regeringen?

A: Venstre

B: Liberal Alliance

C: Radikale Venstre

40) I hvilken sportsgren vandt det danske kvindelandshold sølv ved Europamesterskabet i august 2017?

A: Volleyball

B: Fodbold

C: Håndbold

Svar: 1B, 2A, 3B, 4C, 5B, 6A, 7A, 8C, 9B, 10C, 11B, 12C, 13A, 14C, 15A, 16A, 17B, 18C, 19B, 20A, 21C, 22B, 23B, 24A, 25C, 26B, 27A, 28B, 29C, 30B, 31A, 32C, 33A, 34B, 35B, 36C, 37B, 38A, 39C, 40B.

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/ritzau/

Retten i Horsens
Krimi

Huggede lillefinger af mand

Gravemaskine med hav i baggrunden
Nyheder

Domstol stopper arbejde på Femern-forbindelsen

Rafael Benitez
Sport

Toptræner fyret

snedækkede bjerge
Krimi

5-årig død:

Dræbt af skiløber

Lottokuponer
Helt vildt

Vinder millioner:

Køber to tandbørster

Køleskab med masser af frugt og grønt
Mad og drikke

Tre madvarer der booster din sundhed

Pia Kjærsgaard på talerstolen
Nyheder

Pia Kjærsgaard bliver i DF uanset hvad

en rive river jord
Livsstil

Haven i februar: Gød jorden og sæt gang i forspiringen

To biler med prissedler på deres nummerplader
Biler

Millioner for en nummerplade

En smuk kvinde i sort-hvid
Kendte

Birgitte Hjort om Borgen: Den har betydet alt

En mand tager sig til hovedet
Sport

Djokovic smidt ud

Et billede af prins Andres på en pub
Kongelige

Pubber overvejer at skifte skandaleprinsens navn ud

Tre små løveunger
Dyreliv

Masser af løveunger i Givskud Zoo

Et stykke papir fra politiet
Corona

Dit coronapas kan udløbe i dag

En dame på vej i biografen
Film og TV

I dag åbner biograferne

En mand med mundbind
Sport

Djokovic kan spille i morgen

gæster hygger sig
Nyheder

Historisk værtshus
indfører rygeforbud

Gidsel bryder igennem forsvaret
Sport

Danske håndboldherrer stormer videre

reagensgals
Nyheder

Dansk virksomhed udviklede produkter til kræftbehandling - nu er den gået konkurs

puk elgård smiler til fotografen
Kendte

Derfor stoppede

Puk Elgård

Kasper Hjulmand med mundbind
Corona

Mundbind gør

mænd

mere attraktive

visualiseret feriehus
Nyheder

Borgere frygter

kæmpe ferieprojekt:

- Det er en vanvittig idé

satellitfoto
Nyheder

Tsunami-bølger

på vej mod USA

et Antonov 124 letter
Nyheder

Kræs for flyspottere: Nogle af verdens største fragtfly lander i Danmark

billede af politibil
Krimi

Spritbilist

tabte

campingvogn

sjove adresser den korte vej
Nyheder

Hvor vil du bo:

Bollen, Blindgyden, Bæveren eller Boldbanen

Corona rammer igen dansk målmand
Sport

Corona rammer

dansk målmand igen

vinfester i embedsbolig rammer Boris Johnson
Nyheder

Tømmermænd: Købte vinkøleskab til sprutten

Rikke Gøransson.
Kendte

Kendt tv-vært stopper efter 15. sæsoner

Margrethe dronning 50 år
Kongelige

Se det søde billede:

Dronningen overrasket

Politi vil tjekke Baldwins telefon efter dødsulykke på filmset
Krimi

Efter dødsulykke: Politi tjekker Baldwins telefon

ssi logo
Nyheder

Omikron-variant har fart på

Dronning Margrethe i profil med blå hat
Underholdning

Dronningen: Jeg bliver

så længe jeg lever

Nærbillede af Ane Halsboe-Jørgensen
Nyheder

Minister nedlagt

af corona

Nærbillede af en kakerlak.
Helt vildt

Havde kakerlak

i øret i tre dage

novo nordisk logo
Nyheder

Slipper for 

milliard-erstatning

Nærbillede af Johnny Madsen
Underholdning

Johnny Madsen

trækker stikket:

Aflyser alt

En tom lufthavn
Nyheder

Vil sætte en stopper

for spøgelsesfly

En cykel parkeret op ad nogle træer
Krimi

Skabte utryghed i landsby:

Nu er pædofildømt 

varetægtsfængslet

En hvid trelænget gård med et stort tre i gårdspladsen
Kendte

Casper Christensen

køber kæmpe landsted

Dronning Elizabeth i en tom kirke under bisættelsen af sin mand.
Kongelige

Nu får dronningen 

en undskyldning

mand poserer på altan
Krimi

Claus Hjort sigtet

Nærbillede af Karsten Lauritzen
Nyheder

Endnu en toppolitiker

forlader Venstre

cyklist kører i tusmørke
Nyheder

Cyklisterne glemmer

lyset i mørket

sangerinde står på scenen
Kendte

Efter sønnens død:

Sinead O’Connor indlagt

dronning margrethe sidder på stol ved siden af mand med skæg
Kongelige

Tæt på dronningen:

Hun stiller krav til

sine bordherrer

havvindmøllepark set fra oven
Nyheder

Havvindmølle

væltet 

pia kjærsgaard hilser på prins joachim og marie
Kongelige

Se billederne:

Dronningen fejret i solskin

jakob elleman-jensen smiler
Corona

Ramt af corona:

Misser dronningens

jubilæum

ung dronning margrethe taler
Kongelige

50 år på tronen:

Sådan bliver dronningen

fejret i dag 

mand taler med i mikrofon
Film og TV

TV 2 snupper profil

fra konkurrent

to mænd i militærtøj
Kongelige

Prinserne var bødler

da Andrew blev smidt ud

Sport

Ny drejning: Djokovic

får annulleret sit visum 

Blå blink fra udrykning
Krimi

Politiet skyder mod

mand i lejlighed

facebooks logo
Nyheder

Sagsøger Facebook for 20 milliarder kroner

bus kører på vej
Krimi

200 danske skiturister

i færdselsuheld

Ritt Bjerregaard
Kendte

Ritt Bjerregaard indlagt

Prins Andrew i uniform
Kongelige

Skandaleprinsen strippet for alle titler

Lars Løkke Rasmussen i Folketinget
Nyheder

Her er Løkkes nye politik

En gryde med damp
Nyheder

Derfor skal du kun bruge koldt vand til kogning

Dronningen smiler
Kongelige

Margrethes store krise

Forside af engelsk avis
Nyheder

Livline til presset Boris Johnson

Mikkel Hansen i håndboldhal
Sport

Danmark historisk stor favorit

Andreas Bo
Kendte

Andreas Bo scorer nyt job

Hadi Ka-Koush og Joel Hyrland poserer for fotograf
Kendte

Komiker efter hård sygdom: Jeg er funktionel igen

billede af bygningen hvor den pågældende McDonalds har adresse
Nyheder

McDonald's var møgbeskidt: Stor bøde og sur smiley

billede af politibil
Krimi

Kvinde skubbet

ud foran bil

billede af Peter Ingemann fra programmet
Kendte

Peter Ingemann
skadet i brandert

Katrine Hertz Mortensen
Kendte

Siger farvel til TV 2: Derfor stopper hun

de stålbeklædte bjælker
Livsstil

Lejligheder til salg
for vilde millioner

lastbil i fuld fart
Krimi

Lastbil skred ud

- bilist dræbt

Ronnie Spector
Kendte

Sangerinde bag
kæmpehit er død

gæster i zoo
Nyheder

Restriktioner fjernes:

Få overblikket her

tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen tavshedspligt
Nyheder

Brød den tidligere minister loven?

sundhedsminister magnus 4. stik vaccine
Nyheder

De tilbydes fjerde vaccinestik

inger støjberg
Nyheder

Inger Støjberg:

Ansat på Ekstra Bladet

Britisk prins: Får nej til at undgå retssag
Kongelige

Britisk prins: Får nej til at undgå retssag

person sidder ved skrivebord
Nyheder

2022: Her er årets gratis fridage 

Natteliv vil have dato for igen at kunne fylde dansegulve
Nyheder

Natteliv vil have dato for genåbning

magnus heunicke taler
Nyheder

Indkalder til pressemøde