Administration 

FAKTA: Se spørgsmål og svar til indfødsretsprøven

Inger Støjberg (V) er tilfreds med, at 56,5 procent af deltagerne ved indfødsretsprøven 6. juni er bestået. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/arkiv/Scanpix)

Grundlovsdag, Kalmarunionen og valgdeltagelsen er noget af det, man skal have styr på for at blive dansk.

56,5 procent af dem, der 6. juni tog indfødsretsprøven, har bestået. Det skriver Udlændinge- og Integrationsministeriet på sin hjemmeside.

Det er en smule flere end ved sidste prøve, der blev afholdt i november 2017. Her bestod 53,8 procent.

Alle, der søger om dansk indfødsret, skal igennem 40 spørgsmål med op til tre svarmuligheder. Ansøgere skal have mindst 32 af de 40 spørgsmål rigtige for at have bestået prøven.

Se her, hvad ansøgerne skulle vide i denne omgang:

1. Hvor gammel skal man mindst være i Danmark for at blive gift uden nogen særlig tilladelse?

A: 18 år.

B: 21 år.

C: 24 år.

2. Hvor ofte afholdes der regional- og kommunalvalg i Danmark?

A: Hvert tredje år.

B: Hvert fjerde år.

C: Hvert femte år.

3. Hvilke af følgende personer forbinder man i særlig høj grad med folkehøjskolerne?

A: Steen Steensen Blicher.

B: Johannes V. Jensen.

C.N.F.S. Grundtvig.

4. Hvilken dag er det grundlovsdag i Danmark?

A: Den 5. maj.

B: Den 5. juni.

C: Den 23. juni.

5. I hvilket årti blev Storebæltsbroen mellem Fyn og Sjælland indviet?

A: I 1930'erne.

B: I 1960'erne.

C: I 1990'erne.

6. Hvor mange af medlemmerne til Folketinget vælges på Færøerne?

A: 2.

B: 4.

C: 6.

7. Hvilke tre lande samlede Margrethe 1. i 1397 i Kalmarunionen?

A: Danmark, Island og Færøerne.

B: Danmark, Slesvig og Holsten.

C: Danmark, Norge og Sverige.

8. Radikale Venstre blev i 1905 dannet som udbryder af partiet Venstre. Hvilken af følgende befolkningsgrupper repræsenterede partiet i særlig høj grad?

A: Arbejdere.

B: Husmænd.

C. Bønder.

9. Hvem har den dømmende magt i Danmark?

A: Folketinget.

B: Domstolene.

10. Hvor længe kan politiet tilbageholde en person, der er anholdt, før personen skal stilles for en dommer?

A: 48 timer.

B: 36 timer.

C: 24 timer.

11. Hvad blev muligt for Danmark i 1920 efter 1. Verdenskrig?

A: At blive genforenet med Sønderjylland.

B: At melde sig ind i Det Europæiske Fællesskab.

C: At danne et rigsfællesskab med Grønland og Færøerne.

12. Danmark var ét af 51 lande, der var med til at grundlægge De Forenede Nationer (FN). I hvilket år blev FN grundlagt?

A: I 1918.

B: I 1945.

C: I 1973.

13. I 1933 indgik regeringen og de gamle politiske partier Kanslergadeforliget. Hvad ville regeringen opnå med forliget?

A: Regeringen ville begrænse indvandringen.

B: Regeringen ville mildne den økonomiske krise.

14. Hvilket af følgende områder har staten normalt ansvaret for?

A: Politi.

B: Børnehaver.

C: Sygehuse.

15. Hvilket parti blev dannet som en udløber af Fremskridtspartiet i 1995?

A: Nye Borgerlige.

B: Dansk Folkeparti.

C: Liberal Alliance.

16. Hvad medførte Reformationen i Danmark blandt andet?

A: Danskerne fik religionsfrihed.

B: Danmark blev et protestantisk land.

17. Hvilken dansk arkitekt er kendt for at have tegnet Operahuset i Sydney?

A: Jørn Utzon.

B: Arne Jacobsen.

C: Henning Larsen.

18. Hvor høj er valgdeltagelsen normalt ved valg til Folketinget?

A: 60-69 procent.

B: 70-79 procent.

C: 80-89 procent.

19. Må en dommer bære religiøse eller politiske symboler i en retssal?

A: Ja.

B: Nej.

20. I hvilket år bombarderede England København og erobrede Danmarks flåde?

A: I 1807.

B: I 1864.

C: I 1920.

21. Hvor stor en andel af befolkningen i Danmark er indvandrere og efterkommere?

A: 5-6 procent.

B: 12-13 procent.

C: 19-20 procent.

22. Hvem kan være primære aftaleparter, når der skal indgås kollektive overenskomster om for eksempel løn, pension og arbejdsforhold?

A: Stat og kommuner.

B: Regering og embedsmænd.

C: Fagforening og arbejdsgiverorganisation.

23. Hvor stor en andel af Danmarks befolkning er medlem af folkekirken?

A: Cirka 40 procent.

B: Cirka 60 procent.

C: Cirka 80 procent.

24. Har homoseksuelle samme rettigheder og pligter ved indgåelse af ægteskab som alle andre borgere?

A: Ja.

B: Nej.

25. Hvilken rettighed er sikret i grundloven?

A: Retten til gratis lægehjælp ved sygdom.

B: Retten til frit at vælge ægtefælle ved ægteskab.

C: Retten til at danne foreninger med et lovligt formål.

26. Hvad hedder kongefamiliens residens i København?

A: Amalienborg.

B: Fredensborg.

C: Rosenborg.

27. Hvornår blev den kristne danske kirke grundlagt?

A: I Vikingetiden.

B: I Middelalderen.

C: I Oplysningstiden.

28. Hvad stemte danskerne ja til ved en folkeafstemning i 1972?

A: En ændring af valgretsalderen til 18 år.

B: Salget af Dansk Vestindien til USA.

C: Medlemskab af Det Europæiske Fællesskab.

29. Hvad kaldes den bevægelse, hvor bønderne slog sig sammen om at oprette mejerier og brugsforeninger?

A: Græsrodsbevægelsen.

B: Andelsbevægelsen.

C: Arbejderbevægelsen.

30. Skal en minister være medlem af Folketinget?

A: Ja.

B: Nej.

31. Hvad begyndte mange unge at stille spørgsmålstegn ved i løbet af 1960'erne?

A: Kernefamilien.

B: Indvandringen.

C: Fællesmarkedet.

32. Hvornår endte den kolde krig?

A: Omkring 1950.

B: Omkring 1970.

C: Omkring 1990.

33. Hvilket af følgende lande er i rigsfællesskab med Danmark?

A: Island.

B: Norge.

C: Færøerne.

34. Hvornår skete der sidst en ændring af Grundloven?

A: I 1953.

B: I 1972.

C: I 2001.

35. Hvad fik videnskabsmanden Niels Bohr Nobelprisen for i 1922?

A: En metode til måling af lysets hastighed.

B: En model over atomers opbygning.

C: En teori om jordens magnetfelt.

36. I hvilken sportsgren blev der afholdt verdensmesterskab i maj 2018 i Danmark?

A: Ishockey.

B: Håndbold.

C: Fodbold.

37. DR 1 har i begyndelsen af 2018 vist 4. sæson af en populær tv-serie. Hvilken?

A: "Arven".

B: "Krøniken".

C: "Broen".

38. Hvilket parti er Søren Pape Poulsen formand for?

A: Alternativet.

B: Radikale Venstre.

C: Det Konservative Folkeparti.

39. Hvilket af følgende partier er en del af regeringen?

A: Nye Borgerlige.

B: Liberal Alliance.

C: Socialdemokratiet.

40. Hvilken royal person fyldte 50 år i maj 2018?

A: Kronprins Frederik.

B: Kronprinsesse Mary.

C: Prins Joachim.

Svar: 1A, 2B, 3C, 4B, 5C, 6A, 7C, 8B, 9B, 10C, 11A, 12B, 13B, 14A, 15B, 16B, 17A, 18C, 19B, 20A, 21B, 22C, 23C, 24A, 25C, 26A, 27A, 28C, 29B, 30B, 31A, 32C, 33C, 34A, 35B, 36A, 37C, 38C, 39B, 40A.

Kilde: Udlændinge- og Integrationsministeriet.

/ritzau/

håndsprit
Helt vildt

Skolepiger fik

håndsprit

i stedet for vand

person holdes for munden
Krimi

Filmede naboens børn:

Tiltalt for seks

voldtægter af børn

skole set fra vejen
Krimi

Mystik om ulykke på skole: 22-årig kvinde dør

kvinde smiler til fotografen
Kendte

Annette Heick:
Lys og lykke med
en anden mand

piller
Nyheder

Advarer: Medicinrester kan ende i forkerte hænder

mand bruger kikkert
Nyheder

Første officielle sommerdag - mange får op til 25 grader

byggekraner
Krimi

Advokat tiltalt i bestikkelsessag om millioner

ægtepar snakker
Helt vildt

Ægtepar sagsøger søn:

Vi vil have et barnebarn

kroen brænder
Krimi

Efter ti måneder: Ejere får nedbrændt historisk kro tilbage

ikea-logo på facade
Nyheder

Ikea handler stadig med Rusland

Tina Müller
Kendte

Tina Müller:

Venter barn til efteråret

lottokupon udfyldes
Nyheder

Lotto:

Lollik vinder 16 millioner

piger på badebro
Nyheder

Sol over Danmark:

Det gode vejr fortsætter

Underholdning

Zelenskyj: Vores musik erobrer Europa

voldsom brand flammer
Krimi

Sommerhus i flammer

politi står skrevet på døllefjelde
Krimi

Efterlyst for drab på Døllefjelde

britney spears
Kendte

Britney Spears:

Mister ufødt baby

ligblomsten blomstrer
Nyheder

Ligblomsten blomstrer:

Stanken breder sig

Ukrainske militærfolk k
Nyheder

OVERBLIK: Sådan forløb natten i Ukraine

Ukrainske Kalush Orchestra, der vandt Eurovision lørdag
Film og TV

Tror på Eurovision-værtskab i 2023

Nyheder

Ukraine vinder Eurovision

En politimand med mundbind ved et supermarked
Nyheder

Mindst 10 dræbt i supermarkeds-skyderi i New York

Spillere på banen
Sport

Liverpool i ny triumf

politiafspærring
Krimi

Mand knivdræbt på kræmmermarked

Dinosaur
Dyreliv

Jurassic Park-dino solgt for formue

tanks på landevejen
Nyheder

Ukraine regner med at vinde krigen inden nytår

Mélanie Joly, med sin ukrainske ministerkollega, Dmytro Kuleba
Nyheder

Bebuder flere sanktioner mod Moskva

Luc Boris André
Nyheder

Dansker på scenen ved Eurovision

Lottokupon
Helt vildt

Million-kupon røg i skraldespanden

et ældre ægtepar kigger ud fra bagstavnen af en bog
Livsstil

Afdragsfri lån: Vær opmærksom på denne klausul

et orkester på scenen
Film og TV

Ukraine er storfavorit i Eurovision: Det sker hvis de vinder

Nogle unge mennesker på en scene
Film og TV

FAKTA: De seneste ti års Eurovision-vindere

Tre stjerner fra Hollywood og en Bitcoin
Kendte

Efter Bitcoin-styrtdyk:

De kendte tier

et ukrainsk sætning på en t-shirt
Film og TV

Eurovision sætter fokus på krigen i aften

Kronprinsfamilien på en trappe
Kongelige

Royal bryllupsdag: Det fungerer bare godt

Tre mennesker i kamp mod noget
Kendte

Hollywood-stjerne død

Et par holder i hånden
Sex og samliv

Kom i gang med at date efter skilsmissen

En hvid bil og politiafspærringer
Krimi

Gravid kvinde skudt:

Føder sit barn og dør 

Et view over en by på Mallorca med strand
Krimi

To turister på Mallorca styrter i døden 

et smadret stålværk
Nyheder

OVERBLIK: Sådan forløb seneste døgn i krigen i Ukraine

israel bebyggelser
Nyheder

Danmark til Israel:

Stop nye bosættelser

Stig Tøfting
Kendte

Stig Tøfting: Ramt af hjort på motorvejen

USA's forsvarsminister, Lloyd Austin
Nyheder

Pentagon og Kreml:  
Nu taler de sammen

Olkiluoto-atomkraftværket i Eurajoki i det vestlige Finland
Nyheder

Rusland:

Slukker for strømmen

Sarah Grünewald
Kendte

Vild med dans-værten: Slut med børn

bil på taget
Krimi

Voldsom ulykke:

Bil endte på taget

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan,
Nyheder

Nato-optagelse: Finland og Tyrkiet skal mødes

Anders Fogh Rasmussen
Kendte

Anders Fogh:

Jeg forlod min mor

Nyheder

EL vil handling: Vi skal bekæmpe børnefattigdom

vej og park i esbjerg
Krimi

Politi affyrede

varselsskud 

politi til stede ved demonstration
Krimi

Demonstranter lagde

sig på kørebanen 

stort hotel set udefra
Nyheder

Advarer

VM-hoteller

Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan,
Nyheder

Nato: Tyrkiet er imod Sverige og Finland

drivhus i have
Livsstil

Vælg de rigtige afgrøder

til drivhuset

mandposerer
Kendte

Blev kun 65 år:

Sopranos-stjerne død

to bjørne i naturen
Nyheder

Soldat dræbt

af bjørn

hul i jorden på vej
Krimi

Mand død efter

arbejdsulykke

skib ligger i havn
Nyheder

11 danske virksomheder

på fornem liste

par går med paraply
Nyheder

Kedelig bededag -

sjovere weekend

soldater på militærkøretøj
Nyheder

OVERBLIK: Det seneste

døgn i Ukraine

grønlandsk bygd
Nyheder

Grønland: Danmark bør undersøge krænkelser

alvorlig trafikulykke
Krimi

Helikopter tilkaldt:

Alvorlig personskade

Lisbet Dahl
Kendte

Lisbet Dahl:

Jeg bliver så træt

pressefolk med mundbind til eurovisio
Film og TV

Eurovision:

Dropper testkrav 

Claus Hjort Frederiksen
Nyheder

OVERBLIK: Sådan ser partierne på Hjort-sagen

to storke i rede
Nyheder

Åh nej:

Storkeungerne dør

vildt sommerhus til 30 millioner
Nyheder

29,5 millioner:

Vildt sommerhus

Båd i brand - sort røg
Krimi

Voldsom brand:

Sort røg står op

herlufsholm logo på jakke
Nyheder

Herlufsholm:

Skrider fra bestyrelsen

Nyheder

Ellevilde forskere: Afslører historisk billede af sort hul

mand interviewes
Nyheder

Vil rejse tiltale

mod Claus Hjort

elbil lades op
Biler

Sådan lader du

elbilen op billigst 

hånd med piller
Sundhed

Advarer mod kosttilskud: 
Kan give hjertestop

mand smiler
Kendte

Efter anklager:

Kevin Spacey lander

første større rolle 

bil kører forbi stærekasse
Krimi

317 biler i fartfælden

på fire timer 

mand smiler
Kendte

Jacob Haugaard:

Jeg er en overlever

mand poserer
Kendte

Kærlighedsferie aflyst:

TV-vært indlagt på

hospitalet

indgang til hospital
Nyheder

Efter sag om

amputationer:

Direktør fyret 

fly på landingsbane
Helt vildt

Passager måtte

lande fly

mand kigger
Kendte

DR-løve springer ud

som skuespiller