FAKTA: Bredbåndspulje giver tilskud til hurtigere internet
Regeringen og Dansk Folkeparti tilfører bredbåndspuljen yderligere 60 millioner kroner i år. Dermed er der 100 millioner kroner i tilskud til hurtigere bredbåndsforbindelser landet over. Foto: Simon Læssøe/arkiv/Scanpix
I år har 72 projekter fra 39 kommuner søgt om tilskud til hurtigere internet fra bredbåndspuljen.

Regeringen og Dansk Folkeparti tilfører bredbåndspuljen yderligere 60 millioner kroner i år. Dermed er der 100 millioner kroner i tilskud til hurtigere bredbåndsforbindelser landet over.

Få et overblik over puljen her:

* Den blev oprettet af Venstre, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti i 2016. Der blev afsat 200 millioner kroner over fire år: 80 millioner kroner det første år og 40 millioner kroner årligt frem til 2019.

* I 2016 blev der uddelt knap 80 millioner kroner, hvilket gav en forbedring af dækningen for cirka 3700 adresser.

* I 2017 er der kommet 72 ansøgninger fra 39 forskellige kommuner. Tilsammen har de søgt for i alt 150 millioner kroner. Ansøgere ventes at få besked om, hvorvidt de får tilskud, i begyndelsen af december.

* Ansøgningerne vurderes ud fra et pointsystem, hvor der tildeles point ud fra fem objektive kriterier: Andel af egenbetaling (mindst 2000 kroner per adresse), totalpris per adresse, projektets størrelse og andel husstande i området, der deltager - og andel husstande med særligt dårligt internet, der deltager.

* Puljen er en forsøgsordning, der administreres af Energistyrelsen. Effekten af puljen er under evaluering, hvorefter det besluttes, om midlerne for 2018 og 2019 skal udmøntes.

* De ekstra 60 millioner kroner, der tilføres puljen i år, finansieres af statens reserver.

Kilder: Energistyrelsen og Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

/ritzau/