Faglig konflikt: 22 stilladsarbejdere anholdt
Arkiv. Politiet i Østjylland er lige nu ved at finde ud af, hvorfor 22 stilladsarbejdere var i gang med at pille et stillads ned, som ikke var eget af deres firma. Foto: Colourbox
Østjyllands Politi har anholdt 22 stilladsarbejdere for at rive et stillads, som de ikke har råderet over, ned

22 stilladsarbejdere er blevet anholdt for at rive et stillads ned i Viby nær Aarhus torsdag morgen klokken 7.30.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Flere borgere havde anmeldt til politiet, at en stor gruppe stilladsarbejdere var ved at smide ting ned fra stilladset på Kongsgårdsvej i Viby.

- Virksomheden, der ejer stilladset, betaler for lidt i løn til nogle af sine medarbejdere, og det var derfor, at 22 mænd begyndte at rive det ned, siger Jeppe Mikkelsen, der er formand for Aarhus Stilladsarbejder Klub, til Ritzau.

Efter han havde hørt fra flere klubmedlemmer, der arbejder for virksomheden, at de ikke fik deres løn, som de skulle, indkaldte han alle klubmedlemmer til en orientering om lønforholdene i virksomheden.

- Vi mødtes cirka 60 mand på en parkeringsplads 400-500 meter fra stilladset her til morgen, hvor en flok så valgte at begynde at rive stilladset ned, siger Jeppe Mikkelsen.

- Det er sket før, at vi har spærret for et stillads eller begyndt at pille det ned, uden at der er nogle, der er blevet anholdt, så det kom faktisk bag på mig, at politiet valgte at anholde folk, siger han.

Jeppe Mikkelsen erkender dog, at til trods for at det ikke var hans hensigt, at stilladset skulle rives ned, da han valgte at indkalde til møde, så var han forberedt på, at det ville ske.

- Jeg havde en idé om, at det godt kunne ske, men jeg forsikrer, at stilladset blev revet ned på en sikker måde uden fare for andre forbipasserende. Vi ved trods alt, hvordan det skal gøres, siger han.

De 22 mænd er i øjeblikket ved at blive afhørt. De bliver alle sigtet for hærværk og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.