Fagforbund kede af håndværkerordning
Hos Dansk El-forbund havde man hellere set, at regeringen havde indført sin energirenoveringspulje allerede fra 2012. Foto: Colourbox
Regeringens forlængelse af boligjobordningen til også at omfatte 2012, ærgrer Dansk El-forbund.

Det er ikke i alle håndværkerkredse, at der bliver taget godt imod regeringens forlængelse af boligjobordningen, som giver private mulighed for at få fradrag for blandt andet håndværkere.

Hos Dansk El-forbund mener man, at pengene havde været bedre givet ud, hvis energirenoveringspuljen i stedet var blevet gennemført. Den er i stedet udskudt til 2013.

"Vi synes, det er ærligt. Dels på grund af klimaet og dels på grund af, at man går glip af nogle oplagte besparelser indenfor den offentlige sektor," siger El-forbundets formand, Jørgen Juul Rasmussen til Newspaq.

Han forklarer, at hvis man i stedet havde gennemført energirenoveringer, ville staten spare en stor bunke penge på driften af offentlige bygninger. Han bruger El-forbundets egen bygning som eksempel.

"Vi investeret 190.000 kr. i små energiforbedringer i vores eget forbundshus. Det sparer os 90.000 kr. om året. Samtidigt reducerer vi vores Co2 udslip med 29 ton om året. Ganges det op med antallet af offentlige bygninger, så er der virkelig potentiale i både besparelser og klimaforbedringer," siger han.

Han lægger ikke skjul på, at en energirenoveringspulje også havde været mere gavnlig for El-forbundets medlemmer.

"Det er klart, at hvis der skal laves om på tekniske installationer er det i større grad til gavn for vores medlemmer, end hvis der skal sættes nye køkkener op eller vinduer i," siger han.