Fagfolk og Industrien vil sikre job i Danmark

DI og fagbevægelsen fremlægger i dag en fælles vækstplan, der skal forhindre job i at forsvinde ud af landet.
Antallet af ansatte i produktionsvirksomheder herhjemme er halveret fra 650.000 til 330.000 siden 60'erne -men den udvikling skal stoppes.
Antallet af ansatte i produktionsvirksomheder herhjemme er halveret fra 650.000 til 330.000 siden 60'erne -men den udvikling skal stoppes. Foto: Colourbox

Arbejdsgivere og fagbevægelse i industrien er gået sammen om en vækstplan, der skal forhindre arbejdspladser i at forsvinde til udlandet.

Normalt kæmper DI og CO-Industri på hver sin side i overenskomstforhandlingerne, men nu står de sammen om en ti-punktsplan, der skal sikre fortsat industriproduktion i Danmark.

Planen, der præsenteres i dag, indeholder bl.a forslag om bedre uddannelse, forskning og infrastruktur.

Optaget på erhvervsuddannelserne skal øges, greencard-ordningen skal lempes, og udenlandske familier skal sikres, at deres børn kan undervises på engelsk.

"Vi skal have gjort noget ved vores erhvervsuddannelser, og vi skal også have flere på de videregående uddannelser. Vi skal i det hele taget satse på at løfte vores vidensniveau," siger direktør i DI, Karsten Dybvad, til DR Nyheder.

Ifølge Karsten Dybvad ønsker industrien at sende et klart signal til politikerne - uanset partifarve - om, hvilke rammebetingelser, der skal til for at sikre danske arbejdspladser.

Både Socialdemokraterne og SF tager positivt imod udspillet.

"Udspillet matcher Fair Løsning på mange punkter. Begge parter på arbejdsmarkedet kan se, at vi har behov for at styrke vores uddannelsesniveau for at sikre produktionsarbejdspladser i landet," siger SFs finansordfører Ole Sohn til Berlingske.

Udspillet præsenteres i dag på konferencen "Sæt vækst i produktion" - både statsminister Lars Løkke Rasmussen og den socialdemokratiske leder Helle Thorning-Schmidt deltager.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.