Fagboss: Vi forklarer dårligt om konflikter
"Det tager mere end tyve sekunder at forklare den danske arbejdsmarkedsmodel, mens det tage få sekunder at sige, at fagbevægelsen opfører sig som en mafia," forklarer HKs kommunalformand Kim Simonsen. Foto: Ulrik Jantzen, HK
Fagbevægelsen er ikke gode nok til at forklare om fagkonflikter, som den mod Vejlegården, lyder det nu fra formand for HK Kommunal.

Fagbevægelsen halter bagefter, når det gælder om at forklare faglige konflikter som den mod Restaurant Vejlegården i Vejle.

Det erkender formand for HK Kommunal, Kim Simonsen.

- Det tager mere end tyve sekunder at forklare den danske arbejdsmarkedsmodel, mens det tage få sekunder at sige, at fagbevægelsen opfører sig som en mafia. Og nej, vi er ikke gode nok til at forklare, hvorfor vi gør, som vi gør, siger Kim Simonsen.

HK's hjemmeside blev en overgang i weekenden lagt ned af hackere, fordi HK blokerer Vejlegården i sympati med 3F, der i fire måneder har ligget i en lovlig konflikt med restauranten.

Mandag var den oppe at køre igen, men angrebet bliver nu en sag for politiet.

Til gengæld har hackernes angreb stadig lammet 3F's hjemmeside. Og det rammer op mod 30.000 modtagere af dagpenge og efterløn.

Konflikten mod Vejlegården er lovlig, fordi arbejdsgiveren opsagde en overenskomst med 3F og i stedet skiftede til den kristelige fagforening, Krifa.

Når det sker er det tilladt for fagbevægelsen at indlede en konflikt, ligesom det er tilladt for andre fagforbund at deltage i konflikten i sympati.