VORES VALG

Fagbevægelsen køber ikke Sass Larsens lønkrav

Der er masser af problemer for danske lønmodtagere, men de bliver ikke løst ved lavere lønkrav, siger to fagbosser.
Henrik Sass Larsens forslag om at holde lønniveauet nede, bliver skudt til hjørne af fagbevægelsen. En af kritikerne er FTF-formand Bente Sorgenfrey.
Henrik Sass Larsens forslag om at holde lønniveauet nede, bliver skudt til hjørne af fagbevægelsen. En af kritikerne er FTF-formand Bente Sorgenfrey. Foto: FTF/Henrik Bjerregrav

Socialdemokraternes opfordring til at holde lønniveauet nede bliver ikke just modtaget af åbne arme hos fagbevægelsen.

"Jeg er ikke så optaget af lønkrav lige nu. Jeg er langt mere optaget af den stigende arbejdsløshed, den tårnhøje ungdomsarbejdsløshed og de mange unge, som står uden en praktikplads," siger LO's formand, Harald Børsting, til Newspaq.

Hos FTF, der repræsenterer 450.000 primært offentligt ansatte, lyder nogenlunde samme toner.

"Lønnen er selvfølgelig altid et værktøj, men jeg mener ikke, vi skal konkurrere med udlandet på lønnen. Vi skal konkurrere på viden og nye idéer," siger formand Bente Sorgenfrey til Newspaq.

Hun anerkender, at lønniveauet selvfølgelig skal holdes i kort snor, men hun er optaget af, at lønmodtagerne for fremtiden kan opretholde deres nuværende levestandart, og derfor er hun ikke begejstret for Henrik Sass Larsens (S) udmelding i Jyllands-Posten i dag.

Men hun tror nu heller ikke, de danske lønmodtagere kommer til at gå fra hus og hjem, hvis den næste regering blive rød.

"Jeg tror ikke, det er det, Sass Larsen mener. Jeg tror, han lægger op til, der kunne være større drøftelser omkring lønudviklingen, og det tror jeg nu også altid, arbejdsmarkedets parter er villige til. Så lad os se, hvad overenskomstforhandlingerne kommer til at handle om."

Hvis lønningerne skal holdes nede, vil lønmodtagerne til gengæld have forbedringer på arbejdsmiljøet og uddannelse, forudser hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.