Færre telttyverier på Roskilde
Færre tyveknægte at være på spil på Roskilde Festivalen sammenlignet med sidste år. Til gengæld har der været flere politisager om hash og stoffer. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen / POLFOTO
De uundgåelige tyverier fra telte på festivalområdet er faldet med en fjerdedel siden sidste år.

Færre festivalgæster vender tilbage til deres telte om finder dem tømt for værdier.

I år har politiet i Roskilde kun modtaget 303 anmeldelser om tyverier fra campingpladsen mod 312 sidste år.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet har blandt andet anholdt en 30-årig mand fra Roskilde, der blev set smide to mobiltelefoner fra sig i campingområdet. Under anholdelsen blev den 30-årige voldsom over for festilvagterne og derfor sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Senere torsdag aften blev en 28-årig mand fra Nigeria anholdt og sigtet for tyveri af en pung og en mobiltelefon. Han forsøgte at stikke af, da politiet trak ham væk til afhøring og blev pacificeret med peberspray.

Mens antallet af tyverier fra telte og campingvogne er faldet, er antallet af anmeldelser om tyveri fra lommer og tasker steget fra 52 i 2010 og til 113 i 2011.

Politiet har i år øget indsatsen mod narkotika på Roskilde Festival. Indtil videre har politiet noteret 229 sager om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer mod 108 sager i 2010.

Langt de fleste sager handler om hash og marihuana i mindre omfang. I alt er der beslaglagt et kilo af de to substanser, oplyser politiet.