Færre klovnebesøg til syge børn
Den økonomiske krise rammer nu landets børneafdelinger - det er slut med mange hospitalsklovne. Foto: Colourbox
Nedskæringer betyder færre hospitalsklovne og mindre latter på landets børneafdelinger.

Der bliver færre røde næser og mindre børnelatter på landets sygehuse i fremtiden.

Nedskæringer betyder, at mange af landets hospitalsklovne må finde andet arbejde.

Der har været hospitalsklovne i Danmark i ni år, men manglende bidrag fra virksomheder og især fonde betyder, at aktiviteterne for de indlagte børn skal reduceres med 40 procent til september.

- Vi har desværre oplevet et markant fald i støtten til vores arbejde, specielt fra fonde og store virksomheder, siger Kenneth Øhrberg fra Danske Hospitalsklovne.

Foreningen modtager ingen tilskud fra det offentligt og betaler selv for, at klovnene kan stilles til rådighed for landets hospitaler.

- Det er rigtigt trist, at den økonomiske krise skal ramme indlagte børn. Men som det ser ud nu, bliver vi nød til at skære ned på klovnenes aktiviteter på børneafdelingerne, siger Kenneth Øhrberg.

Han er ikke i tvivl om, at hospitalsklovnene vil bliver savnet. Næsten dagligt modtager foreningen breve og mails fra forældre og pårørende, der er taknemmelige over den indsats som klovnene yder.

Ledende overlæge dr. med. Arne Høst fra OHU/H.C. Andersens Børnehospital er heller ikke glad for udsigten til at skulle undvære hospitalsklovnene.

- Hospitalsklovnens arbejde hjælper de syge børn til bedre at kunne klare ofte ubehagelige undersøgelser, og vi sætter stor pris på den indsats de yder, siger han.

Der indlægges årligt over 67.000 børn på landets hospitaler og foreningen Danske Hospitalsklovne har 23 hospitalsklovne, der arbejder på landets børneafdelinger.