Fængselsbetjente til Sophie Løhde: Dårlig forretning ikke at give os ordentlig løn!
"Den rigtige dårlige forretning er, hvis du ikke kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft til de vitale jobfunktioner, som vi varetager," skriver Kim Østerbye blandt andet til Sophie Løhde. Foto: Fængselsforbundet og Ritzau Scanpix
Sophie Løhde og arbejdsgiverne er nødt til at acceptere, at de offentligt ansatte er altafgørende for velfærdssamfundet, lyder det fra Fængselsforbundets formand Kim Østerbye.

Det er en dårlig forretning for samfundet ikke at betale en ordentlig løn til de offentligt ansatte. 

Sådan lyder det fra formanden for Fængselsforbundet Kim Østerbye i en klumme direkte henvendt til innovationsminister Sophie Løhde (V) i BT.

Han fremhæver, at en fængselsbetjent i gennemsnit tjener 26.000 kroner om måneden for at passe på nogle af landets farligste mennesker. Det er ikke ligefrem noget, der får folk til at strømme til faget. Tværtimod, fremhæver fagforeningsformanden.

Det betyder, at der lige nu mangler flere hundrede betjente i de danske fængsler.

"Så hvis du tror, det er dårligt for samfundet at betale en ordentlig løn til offentligt ansatte, så tro om igen: Den rigtige dårlige forretning er, hvis du ikke kan tiltrække kvalificeret arbejdskraft til de vitale jobfunktioner, som vi varetager," skriver Kim Østerbye blandt andet til Sophie Løhde.

Han mener derfor, at der kun er en ting at gøre for Sophie Løhde, der sidder som topforhandler for arbejdsgiverne ved de sammenbrudte overenskomstforhandlinger.

"Acceptér, at offentlig ansatte er altafgørende for velfærdssamfundet, og giv håndslag på en rimelig lønudvikling i det offentlige," lyder det fra Kim Østerbye.