Eventyrlige kjoler indtog Amalienborg
Her er kronprins Frederik og kronprinsesse Mary fotograferet til nytårstaffel i 2013, og torsdag havde kronprinsparret traditionen tro trukket i gallatøjet endnu en gang. Foto: KHAN TARIQ MIKKEL/Polfoto
Royale og politikere troppede traditionen tro op i fantastiske gallakjoler ved Kongehusets årlige nytårstaffel på Amalienborg den 1. januar.

Hvis kongefamilien eller de danske politikere døjede med tømmermænd efter nytårsaften, var det ikke til at se, da de deltog i den årlige nytårstaffel på Amalienborg.

Både de danske regenter og den danske regering så nemlig fantastiske ud i deres allerfineste puds. Prinsesse Marie troppede for eksempel op i en elegant hvid prinsessekjole, mens kronprinsesse Mary bar en smagfuld mørkerød gallakjole.

Og selv om Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) trådte ud af sin ministerbil på Amalienborgs Slotsplads iført en genbrugskjole, lignede de fleste danske ministre alligevel næsten karakterer fra et eventyr.

Foruden kongefamilien og Danmarks regering deltog blandt andre Folketingets formand Mogens Lykketoft, Højesteretspræsident Poul Søgaard og det kongelige hof i den traditionelle nytårstaffel.

Og menuen, som de magtfulde gæster skulle have på Amalienborg, bestod blandt andet af fiskecreme, indbagt oksemørbrad og svampetærte.

1. januar markerede førstedagen af i alt tre dage, hvor kongefamilien holder nytårskur. Tirsdag den 6. januar og onsdag den 7. januar holder regentparret således nytårskur for mange andre prominente danske personer, herunder en lang række af Forsvarets officerer.

Se kongefamiliens ankomst til årets nytårstaffel her: https://www.youtube.com/watch?v=sE2idYxfJZE

Newspaq