EUs mest stabile økonomi på vej mod nedtur
Det er det amerikanske kreditvurderingsfirma Moody's, som sender advarsel om, at ingen er usårlige i forhold til krisen i eurozonen - heller ikke tyskerne. Foto: www.colourbox.com
Den tyske økonomi kan være på vej mod en nedgradering fra det amerikanske kreditvurderingsfirma Moody's.

Kreditvurderingsfirmaet Moody's har taget det første skridt mod en nedgradering af den tyske økonomi ved at ændre vurdering af fremtidsudsigterne fra "stabil" til "negativ".

Dermed afleverer Moody's en klar advarsel om, at ingen er usårlige i forhold til krisen i eurozonen.

Holland og Luxembourg, der også har topkarakterer hos det amerikanske vurderingsfirma, lider samme skæbne med en nedvurdering af de økonomiske fremtidsudsigter.

Ifølge Moody's risikerer alle tre at skulle øge hjælpen til gældsplagede eurolande som Spanien og Italien og "blive ofre for den finansielle kædereaktion, der vil komme, hvis Grækenland forlader eurosamarbejdet".

I Tyskland var finansministeriet hurtigt ude at sige, at Tyskland fortsat er "eurozonens stabile anker".

- Tyskland vil gøre alt, det kan sammen med dets partnere, for at overvinde gældskrisen, så hurtigt som muligt, hedder det i en erklæring fra ministeriet kort efter Moody's offentliggørelse af deres vurderinger.

Ministeriet skriver, at "man har noteret sig Moody's mening", men understreger, at "de risici, som firmaet omtaler, ikke er noget nyt".

Eurolandene har ifølge ministeriet sat gang i en række tiltag, der skal sikre en holdbar stabilisering.

- Tyskland selv er i en solid økonomisk og finansiel situation, skriver finansministeriet og tilføjer, at kapitaliseringen af banksektoren er blevet "væsentligt forbedret", og at "vækstudsigterne for den tyske økonomi er solide".

Finland slipper for en nedvurdering til dels på grund af landets lille og indlandsorienterede banksystem og den begrænsede handel med resten af eurolandene, skriver Moody's

De to andre store kreditvurderingsfirmaer Standard & Poor's og Fitch vurderer fremtidsudsigterne for den tyske økonomi som stabile.