Europa-Parlamentet har besluttet at forbyde den populære TikTok-app på ansattes arbejdstelefoner og private enheder med adgang til parlamentets mailprogrammer og interne netværk.
Det oplyser en unavngiven EU-talsmand ifølge Reuters.
Forbuddet kommer, efter at både EU-Kommissionen og Ministerrådet har forbudt TikTok på medlemmernes telefoner.
Netmediet Politico skriver, at det ifølge EU-Parlamentets formand, Roberta Metsola, er 8000 ansatte i parlamentet, som skal slette TikTok fra deres arbejdstelefoner og andre enheder. Det skal ske inden 20. marts.
Samtidig bliver politikerne i parlamentet opfordret til at fjerne appen fra deres personlige telefoner og tablets.
- Der er rejst bekymring om it-sikkerheden ved brugen af den sociale medieplatform TikTok, særligt i forhold til databeskyttelse og indsamling af data af tredjeparter, står der i en mail til parlamentets ansatte ifølge Politico.
EU-Kommissionen var første institution, der meddelte, at det sociale medie ville blive forbudt på de ansattes telefoner. Det skete 23. februar.
Siden har også flere partier i Folketinget bedt deres folketingsmedlemmer og ansatte om at stoppe med at bruge TikTok.
Så sent som tirsdag formiddag udsendte Folketinget en mail, hvor folketingsmedlemmer og -ansatte blev opfordret til at slette appen på deres mobiltelefoner og andre mobile enheder.
Samtidig har Det Hvide Hus givet de amerikanske regeringskontorer en måned til at sikre, at TikTok ikke er på nogen af de ansattes enheder.
TikTok bruges af især unge til at dele og se korte videofrekvenser. Appen er udviklet i Kina og bag den står selskabet Bytedance.
Den mistænkes for omfattende indsamling af data om brugerne. Det frygtes, at data ender i hænderne på det kinesiske styre i Beijing.
/ritzau/