EU parat til at tjekke danske grænser igen

EU kommissionen tvivler stadig på, at den danske grænsekontrol overholder reglerne.
Endnu et mediecirkus kan være under opsejling, hvis EU Kommissionen gør alvor af endnu et kontrolbesøg i Danmark.
Endnu et mediecirkus kan være under opsejling, hvis EU Kommissionen gør alvor af endnu et kontrolbesøg i Danmark. Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO

EU Kommissionen vil fortsat overvåge den danske grænsekontrol, for det besøg, en delegation fra kommissionen aflagde, i sidste uge efterlod stadig en del uafklarede spørgsmål.

Derfor vil Kommissionen ikke tøve med at slå et smut forbi de danske grænser igen, udtaler kommissær for interne anliggender, Cecilia Malmström

"Resultatet af missionen gør det endnu mere nødvendigt at skærpe dialogen med de danske myndigheder og lave et stramt overvågningssystem med regelmæssige informationer fra de danske myndigheder, og vi kan ikke udelukke flere besøg, hvis det er nødvendigt. Kommissionen vil ikke tøve med at bruge alle de værktøjer, der er til rådighed, for at garantere fri bevægelighed for varer, tjenesteydelser og personer," siger hun.

Kommisæren hæfter sig ved, at der ikke var nogen klare retningslinjer for, hvordan den øgede grænsekontrol skal føres ud i livet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.