EU-lande: Nej, vi har ikke den grænsekontrol

Tyskland, Sverige og fire andre EU-lande afviser nu at have døgnbemandet grænsekontrol - en påstand regeringen ellers har slået på.
Foto: Carsten Andreasen / POLFOTO

Diskussionen af planerne om den danske grænsekontrol fortsætter i dag.

Seks EU-lande siger nemlig nu i Jyllands-Posten, at de ikke har døgnbemandede grænseovergange. Noget, som den danske regering - i arbejdet med at få indført grænsekontrol herhjemme - ellers har sagt, at landene har.

Dermed kritiseres regeringen nu for at vildlede borgerne i sagen.

I Tyskland lyder meldingen sådan her:

"Vi har ikke døgnbemandede grænseovergange i Tyskland," siger den tyske ambassadør, dr. Johann Christoph Jessen.

Og samme melding kommer fra Litauen.

"Nej, det har vi ikke. Og vi diskuterer det ikke. Det er ikke et emne i Litauen," lyder det fra Litauens ambassadør i København, Rasa Kairiené, ifølge avisen.

Også Sverige ryster på hovedet - og ligeledes afviser den finske, polske og portugisiske ambassade, at de har døgnbemandede grænser i hjemlandet.

I oppositionen herhjemme mener Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, at skatteminister Peter Christensen (V) efter alt at dømme har vildledt.

"Det en alvorlig sag, når de oplysninger, vi har fået, øjensynligt ikke har hold i virkeligheden," siger han.

Nu vil de Radikale have en redegørelse fra regeringen og kræver samtidig, at behandlingen af forslaget om grænsekontrol sættes i bero imens.

Skatteminister Peter Christensen undrer sig over landenes udmeldinger.

"Jeg har givet Folketinget de svar, som vi har fået. Men jeg vil da gerne spørge landene en gang til, så vi kan få en afklaring," siger han til avisen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.