EU-krisemøde om livstruende bakterie

Alle EU-landenes landbrugsministre mødes i dag til vigtigt møde om krisen efter den farlige E.coli bakterie.
Først troede man, det var agurker, der var kilde til vtec-bakterien, men nu får bønnespirer skylden. Og netop kilden til smitten drøftes i Ministerrådet i dag.
Først troede man, det var agurker, der var kilde til vtec-bakterien, men nu får bønnespirer skylden. Og netop kilden til smitten drøftes i Ministerrådet i dag. Foto: .

Landbrugsministrene i EU mødes i dag til krisemøde.

Mødet vil blandt andet have to formål. At finde frem til, hvordan man snarest muligt finder kilden til den livstruende bakterie. Men de skal også drøfte det følsomme emne, der omhandler de mange landmænds tab som følge af truslen om den alvorlige bakterie. Det skriver BBC News.

Og især Spanien er meget sure over deres tab af salg og forlanger fuld kompensation af Tyskland. Det skyldes, at Tyskland beskyldte spansk grøntsagsproduktion for måske at være smittekilden. En anklage der viste sig ikke at have noget på sig.

Det anslås, at Spaniens frugt og grøntsagseksport har lidt tab for 225 millioner euro om ugen - omkring halvanden milliard kroner. Et beløb som de altså vil have betalt tilbage af Tyskland.

Senest er bønnespirer kommet under mistanke. Men de første 23 prøver fra den mistænke tyske farm har dog vist sig at være negative.

Mere end 2200 er blevet syge i 12 forskellige lande. Tilfælde uden for Tyskland menes at skyldes rejser til Tyskland.

Kilde: BBC

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.