Et minuts stilhed for afdød tennislegende
En tennisstjerne viste i dag en anden tennisstjerne respekt, da der blev holdt et minuts stilhed for Kurt Nielsen i Farum Arena. Foto: Benjamin Kürstein / POLFOTO
Den danske tennislegende Kurt Nielsen døde i nat. Det blev markeret med et minuts stilhed, da før Caroline Wozniackis semifinale i Farum.

Caroline Wozniacki og dagens semifinalemodstander Mona Barthel stod et minut i stilhed ved nettet i Farum.

Salens mange tusinde tilskuere rejste sig også op for at hylde den danske tennislegende Kurt Nielsen, der i nat døde efter længere tids sygdom. Han blev 80 år gammel.

Den danske tenniskonge nåede gennem sin lange karriere på tennisbanen at blive den mest vindende danske tennisspiller nogensinde.

Han nåede at vinde det danske mesterskab hele 49 gange. Senest tog han prisen i 1960.

Men det var ikke kun ved de danske netmasker, at Kurt Nielsen havde succes.

Karrierens højdepunkter kom i 1953 og 1955, da han nåede herresingle-finalen i Wimbledon-turneringen.

Han vandt aldrig Wimbledon, men til gengæld sejrede han i 1957 i de amerikanske mesterskaber. Her vandt han guld i mixed-double i den prestigefyldte turnering, der i dag går under navnet US Open.

Han er endnu den eneste dansker, der har vundet en af de fire grand slams inden for tennisverdenen - US Open, French Open, Australian Open og Wimbledon.

Det har dog aldrig set mere lyst ud for danskerne på den konto - verdensetteren Caroline Wozniacki går benhårdt efter endelig at kunne hive en af de store pokaler i hus.