Esbjerg har ignoreret nedrykningsfinale i en uge
Mads Hvilsom og Esbjerg er under stort pres inden søndagens nedrykningsfinale. Foto: Frank Cilius/Scanpix
Først fredag har Esbjerg-træner Lars "Lungi" Sørensen nævnt ordet "Horsens" for sine pressede spillere.

Den femdobbelte mesterklub Esbjerg kæmper for livet i den bedste fodboldrække, når holdet på søndag møder Horsens på udebane.

Men det har man ikke kunnet mærke, hvis man har slået vejen forbi træningsbanen i den pressede traditionsklub i den forløbne uge.

For efter lørdagens 1-1-resultat i den første kamp mellem de to klubber har Esbjerg-træner Lars "Lungi" Sørensen med vilje flyttet fokus væk fra den afgørende returkamp.

- I dag (fredag, red.) er første dag, jeg har taget ordet "Horsens" i min mund. I stedet har vi haft fokus på det, vi ellers træner og gerne vil blive bedre til.

- Jeg har været bevidst om, hvor meget vi skulle banke spillerne oven i hovedet, siger Lars Sørensen.

Sagen er klar: Vinderen af søndagens kamp får en ny chance for at overleve i den bedste række i form af et dobbeltopgør mod nummer to i den næstbedste række.

Taberen må til gengæld tage afsked med det fineste selskab for denne gang, hvilket vil være noget af en bet for især Esbjerg, hvis bundlinje viser tal så røde som en postkasse.

Det er derfor, esbjergenserne har forsøgt at tænke på andre ting end netop Horsens og frygten for den store fiasko.

- Det kan blive for lammende med for meget fokus på dem. Vi har fokus på os selv.

- Derudover har vi allerede spillet fem gange mod Horsens, og jeg tror ikke på, at de laver deres spillestil helt vildt meget om, så vi kender dem rigtig godt, siger Lars Sørensen.

Han har indstillet sit mandskab på Horsens' velkendte styrke på dødbolde og kontrastød, og træneren håber, at de esbjergensiske individualister vil blive afgørende.

- Vi har spillere, der ind imellem kan gøre noget på egen hånd og er umulige at sætte i bås.

- Hvis Anders Dreyer pludselig trækker ind i banen og hakker bolden ind i krydset. Den slags typer har vi jo. Robin Söder kan også gøre det eller Jeppe Andersen for den sags skyld, lyder det fra Esbjerg-træneren.

Kampen mellem Horsens og Esbjerg begynder klokken 13 på søndag.

/ritzau/