Esbjerg fortsætter optur og nedlægger Vejles tophold
Emmanuel Oti og Esbjerg er ubesejret i de seneste fem kampe. Foto: John Randeris/arkiv/Scanpix
Et effektivt Esbjerg-hold vandt 3-1 i Vejle og begynder at melde sig ind i topstriden i den næstbedste række.

Nedrykkerne fra Esbjerg er efter en svingende sæsonstart ved at finde sine ben i den næstbedste fodboldrække.

Vestjyderne demonstrerede igen den opadgående formkurve med en udesejr på 3-1 over rækkens nummer to, Vejle. Med resultatet er Esbjerg ubesejret i de seneste fem kampe.

Det bekommer tydeligvis Esbjerg vel at spille en smule mere defensivt end i begyndelsen af sæsonen, hvor holdet ind imellem var for åbent og uorganiseret.

Derfor var det heller ikke noget problem, at Vejle havde bolden mest, for esbjergenserne spillede med dræbende effektivitet og udnyttede de chancer, der opstod.

Adrian Petre retfærdiggjorde sit comeback i startopstillingen som afløser for karantæneramte Yuri Yakovenko ved at score til 1-0 efter 18 minutter.

Petre var også med i Mathias Kristensens noget tilfældige 2-0-mål, der gav gæsterne en solid pauseføring.

Kampen syntes afgjort, da Jesper Lauridsen på et kontrastød tordnede bolden i mål til 3-0, men Vejle fik nyt håb, da Imed Louati reducerede på et fladt spark midt i anden halvleg.

Men mere blev det ikke til for hjemmeholdet, der måtte notere sæsonens andet nederlag.

I det hele taget var det en sløj søndag for rækkens øverste hold.

Førerholdet Thisted led nemlig et overraskende pointtab på egen bane mod nummer næstsidst, Brabrand, der fik et 2-2-resultat med hjem til det vestlige Aarhus.

Længe lignede det endda en Brabrand-sejr, da Kenan Hajdarevic og Mikkel Ørbech bragte gæsterne foran 2-0. Men to kvikke scoringer af Matej Podstavek og Mikkel Agger sikrede trods alt hjemmeholdet det ene point.

Dermed rykker holdene tættere sammen i toppen, hvor Vendsyssel efter en 2-0-sejr over HB Køge når op på 23 point. Erik Rasmussens tropper er kun et point efter Vejle og fire efter Thisted.

Esbjerg er efter sejren i Vejle oppe på 20 point og begynder efterhånden at melde sig ind i topstriden.

/ritzau/