Enhedslisten slår SF i ny meningsmåling
Johanne Schmidt-Nielsen og Enhedslisten har formået at tiltrække så mange stemmer, at de for første gang er blevet større end SF. Foto: Thorkild Amdi / POLFOTO
Johanne og Enhedslisten giver Villy og SF baghjul i meningsmåling.

Enhedslisten får 7,5 pct. af vælgerne i en ny meningsmåling og overhaler dermed SF for første gang i historien.

I Megafonmålingen, som Politiken har fået foretaget, falder SF's vælgerandel til syv pct., og styrkeforholdet mellem de to røde partier er blevet vendt på hovedet på halvandet år. Meningsmålingen er foretaget blandt 960 personer over 18 år og har en usikkerhedsmargen på +/- tre procentpoint.

I marts 2010 viste en meningsmåling, at 18,1 pct. af vælgerne ville stemme på SF, hvis der var valg i morgen, mens Enhedslisten med 2,5 pct. af stemmerne kun akkurat nåede over spærregrænsen.

SF's tilbagegang skyldes det tætte samarbejde med Socialdemokraterne før, under og efter valget, siger politisk ordfører i SF, Jesper Petersen.

"Vi havde jo en valgkamp, hvor vi bevidst gik i en tæt alliance med socialdemokraterne. Derfor havde vi også en mindre skarp profil selv. Uden den tætte alliance var det ikke lykkedes at få en ny regering. Det har haft nogle omkostninger for os, og vores opgave er nu at vise, at man aldrig har fået så meget indflydelse for sine penge ved at stemme på SF som nu," siger Jesper Petersen til Politiken.

I Enhedslisten forklarer politisk ordfører Johanne Scmidt-Nielsen målingen, som en belønning fra vælgerne.

"Det, vi sagde, vi ville, før valget, er det, vi gør nu. Vi sagde meget klart, at vi ville arbejde for at trække en ny regering i en mere social, grøn retning. Det er lige præcis det, vi har gjort i forbindelse med finanslovsforhandlingerne«, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Kilde: Politiken