Enhedslisten prikker til DF om efterløn

Fire nyvalgte medlemmer af Enhedslisten sender åbent brev til DFs ufaglærte og kortuddannede.
Enhedslisten forsøger at råbe DF op i efterløns-spørgsmålet.
Enhedslisten forsøger at råbe DF op i efterløns-spørgsmålet. Foto: DRESLING JENS / POLFOTO

Hvordan kan I som kortuddannede og ufaglærte være med til at forringe efterlønnen?

Sådan spørger fire nyvalgte medlemmer af Enhedslisten ni udvalgte medlemmer af Dansk Folkeparti, alle med kort uddannelse bag sig, i et åbent brev, som netop er blevet sendt.

"Vi håber, vi kan overbevise hele Dansk Folkeparti om, at vi skal have et forlig på efterlønsområdet. Vi ved jo alle sammen godt, hvor hårdt det er at have arbejdet hårdt fysisk et helt liv. Derfor kunne det jo være, at vi sammen kunne gøre noget," forklarer Enhedslistens nyvalgte arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, til Newspaq.

Med brevet vil Enhedslisten genrejse diskussionen om efterlønnen, som partiet mener, S-SF allerede har opgivet at redde.

I brevet lyder det bl.a: "I ved ligesom os, at det er en myte, at efterlønnere først og fremmest er højtuddannede, der bruger friheden til at spille golf eller tage på udenlandsrejser. At efterlønnen tværtimod særligt bruges af mennesker, der har været mange år på arbejdsmarkedet i ofte nedslidende funktioner."

Dermed henviser Enhedslisten til, at Dansk Folkeparti også har mange medlemmer og vælgere, som kender til livet som ufaglært.

Pia Kjærsgaard har flere gang sagt, at Dansk Folkeparti står ved Tilbagetrækningsreformen, men det får ikke Christian Juhl til at droppe drømmen om et uventet samarbejde om en bevarelse af efterlønnen.

"Jeg har ingen forstand på taktik og den slags ting. Jeg ved bare, at hjemme i min gamle fagforening i Silkeborg er der en del, som har stemt på Dansk Folkeparti, og som slet ikke kan forstå, at Dansk Folkeparti har været med til det her," siger han.

Brevet er sendt til René Christensen, Karina Adsbøl, Morten Marinus, Liselott Blixt, Hans Kristian Skibby, Martin Henriksen, Mikkel Dencker, Jørn Dohrmann og Bent Bøgsted, der alle har ingen eller korte uddannelser på CV'et.

Som afsender står udover Christian Juhl også Henning Hyllested, Jørgen Arbo Bæhr og Finn Sørensen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.