VORES VALG

Enhedslisten: I må gerne skyde tilbage

Så kommer der klare linjer om, hvad man må og ikke må i det fremstormende parti.
Enhedslisten har lovet ikke at vælte Helle Thorning-Schmidt, dersom hun bliver statsminister.
Enhedslisten har lovet ikke at vælte Helle Thorning-Schmidt, dersom hun bliver statsminister. Foto: DRESLING JENS / POLFOTO

Terrorister må ikke angribe civile, men frihedskæmpere må gerne skyde tilbage på angribende militær. Sådan lyder holdningen fra Enhedslisten i spørgsmålet om, hvad et partimedlem må og ikke må mene, hvis vedkommende skal sidde i Folketinget for Enhedslisten.

"Vi sætter en klar grænse ved terror, altså at man angriber civile," lyder det fra retsordfører, Line Barfod.

Hvem har så lov til at bruge våben for at forsvare dig?

"Hvis et folk bliver angrebet eller oplever en ulovlig besættelse, så er der en ret til at gøre modstand."

Hvad kan der ske for medlemmer af Enhedslisten, der ikke er enig i partilinjen i den her sag?

"Vi er imod vold, vi er imod terror. Det er krystalklart, at det skal man være for at kunne være medlem af Enhedslisten."

Kan man sidde i Folketinget for jer, hvis man støtter PKK eller FARC (grupper som to folketingskandidater i dag indrømmer, at har støttet, men som også er registreret på EU's terrorliste, red.), og det de gør?

"Der er ingen tvivl om, at hvis man skal sidde i Folketinget for Enhedslisten, så skal man stå ved Enhedslistens grundlag. Det vil sige, at man skal være meget klart imod terror."

Det svar forstod jeg ikke helt. Kan man eller kan man ikke sidde Folketinget for Enhedslisten, hvis man støtter PKK og FARC?

"Det er klart, at hvis man skal repræsentere Enhedslisten, skal man repræsentere Enhedslistens politik, så man kan ikke repræsentere Enhedslisten, hvis man går ind for terror."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.