England hårdt ramt af tørke
England oplevede sin tørreste maj, siden optegnelserne begyndte for 100 år siden, melder Center for Økologi og Hydrologi. Foto: Colourbox
Vandværker diskuterer måder at begrænse vandforbruget i det østlige England. Miljøministeren advare, at det kan ramme flere områder.

Nu skal der spares på vandet til eftermiddagsteen i bowlerhattens hjemland.

Store dele af England er nemlig ramt af tørke efter det tørreste forår, der nogenside er registreret, melder den britiske regering ud fredag.

Foreløbig er det befolkningen i det østlige England, som er hårdest ramt, skriver avisen London Evening Standard.

Her er dele af regionen East Anglia blevet erklæret i tørketilstand, og derfor kan vandværker nu indføre begrænsninger på, hvad vandet må bruges til.

"Tørke har ramt dele af East Anglia, men også andre områder i England og Wales giver anledning til bekymring," siger miljøminister Caroline Spelman og tilføjer:

"Vi gør alt, hvad vi kan for at reducere konsekvenserne for landbruget og dyrelivet, men der er brug for alles hjælp. Husholdningerne ved, hvordan man bruger mindre vand, og alle kan gøre deres til at bruge vand mere fornuftigt."

Vandværket Thames Water, som blandt andet leverer vand til storbyen London, opfordrer også folk til at begrænse vandforbruget, men melder, at et direkte forbud ikke er på vej, trods vandstanden er begyndt at falde.

Kilde: London Evening Standard