Englænderne skamroser Connie Hedegaard
Den danske EU-kommissær hyldes som en heltinde efter COP17 i Durban i Sydafrika, som sluttede søndag. Foto: Klaus Holsting
Verden er heldig at have den danske EU-kommissær, skriver avis.

"Helten fra Durban-mødet".

Med disse ord bliver EUs klimakommissær, danske Connie Hedegaard, hyldet som den afgørende kvinde bag, at det ud på de tidlige timer søndag lykkedes at få et uventet solidt resultat i hus under det netop overståede FNs klimatopmøde, COP17.

"Hun er meget, meget god, og vi er meget heldige at have hende," siger Englands energi- og klimaminister Chris Huhne til The Gaurdian.

"Hun holdt det hele sammen på en meget imponerende måde - en klassehandling," understreger ministeren sin ros.

Avisen omtaler videre den danske politiker som arkitekten bag EUs planer om at samle industrilandene og udviklingslande sammen for første gang i en juridisk bindende aftale om at reducere udledningen af drivhusgasser.

I den endelige aftale søndag var næsten alle EU-mål opnået, de fleste udviklingslande var tilfredse, og selv USA hoppede med om bord.

Dermed reddede Hedegaard FN-processen med forhandlinger, som uden aftalen i Durban ville være faldet fra hinanden. Og hun fik samtidig også tvunget Kina til at erkende, at landet vil påtage sig forpligtelser på lige retsgrundlag som industrilande.

Dermed rejste Connie Hedegaard sig som "en ny fugl Phønix fra asken fra den danske afbrænding" ved COP15-mødet i Dermed København, skriver The Guardian.

Kilde: The Guardian