Engell: Özlem er nu SFs troværdighedsproblem
SFs socialordfører kritiseres for at skade både de fattige og partiet ved at køre sit eget show. Foto: Katrine Kellermann
Özlem Cekic kører imod regeringen ved at køre sit eget fattigdomshow.

Hun er i gang med at skade ikke bare sit eget omdømme, men også sit parti og regeringen - og ikke mindst skader hun reelt de fattiges sag.

Sådan lyder dommen fra henholdsvis politisk kommentator Hans Engell og Jann Sjursen, der er generalsekretær i bistandsorganisationen Caritas Danmark over SFs socialordfører Özlem Cekic.

Hun er lige nu ude i et regulært fattigdoms-stormvejr, efter hun brugte en kontanthjælpsmodtager med 5.000 kroner til rådig om måneden efter alle faste udgifter som et eksempel på en fattig dansker.

"Özlem Cekic kører mere sit eget show, men hun er det jo også på vegne af partiet, fordi hun er deres ordfører, og på den måde kortslutter tingene jo. Cekic skaber jo i virkeligeheden sig selv og derved SF et kæmpe troværdighedsproblem i en fattigdomsdebat," siger Hans Engell til Newspaq.

Men også de udsatte og fattige bliver ramt af den nu lidt brede og diffuse debat om fattigdom, siger Jann Sjursen:

"Vi gør det jo ikke helt klart, hvad er det for nogle grupper i samfundet, vi taler om. Det gør jo folk mistrioske i forhold til, om vi i Danmark er for blødsødende, hvilket vi efter min mening langt fra er. Tværtimod," siger han og understreger, at han mener, at den nuværende debat gør, at solidariteten i samfundet smuldrer.