En uges trafikkaos skudt i gang

På grund af VM i cykling skal flere veje i Københavns centrum lukkes frem til næste søndag. De første blev lukket her til morgen.
Åboulevarden her til morgen få hundrede meter fra H.C. Andersens Boulevard - lige så proppet bliver resten af byen den kommende uges tid.
Åboulevarden her til morgen få hundrede meter fra H.C. Andersens Boulevard - lige så proppet bliver resten af byen den kommende uges tid. Foto: Thomas Borberg / POLFOTO

Vejene var proppede, og bilister blev forsinkede, da nogle af de støre veje i Københavns centrum her til morgen lukkede for at gøre plads til VM i cykling, der begynder på mandag.

Dermed kan trafikanterne se frem til et trafikkaos, der varer frem til næste søndag, hvor VM slutter.

Det siger Marianne Bom Hansen, der er vagtchef i Vejdirektoratet. Størst gene for trafikanterne er, at den store H.C. Andersens Boulevard, der går fra Langebro til Rådhuspladsen, er lukket.

"I og med, at meget trafik er presset ud med lukningen af H.C. Andersens Boulevard, så har det givet ekstra tæt trafik på vejene i det indre København i det hele taget," siger Marianne Bom Hansen, og tilføjer, at uheldet, der her til morgen lukkede Øresundsbroen, ikke gjorde tingene bedre.

Hun anbefaler folk at tage sine forholdsregler, hvis de skal ind til København.

"Man skal køre i god tid og i hvert fald beregne en halv times ekstra køretid. Hvis man ikke er stedkendt i København, er det nok en rigtig god idé at parkere uden for København og tage de offentlige transportmidler ind, for ellers kan man meget hurtigt komme på afveje," siger Marianne Bom Hansen.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.