'Kurs mod fjerne kyster': Sådan holder 'Havana' jul
Emil og Theis har ikke fejret danske jul, men en kold dansk øl er det blevet til.  FOTO: Finn Hageman/TV2
Tv-værten Mikkel Behas børn på båden Havana fortæller, at livet i troperne gør det svært at være i julehumør, men én ting har dog fået dem tættere på.

Emil og Theis fra tv-programmet Kurs mod fjerne kyster har fejret jul i Indonesien. De er altså langt væk fra det danske regnvejr og blæst. Det er på mange måder misundelsesværdigt, men de har dog også opgivet at holde jul på traditionel vis.

- Det er lidt svært, sådan for alvor, at komme i julestemning, når omgivelserne er tropisk regnskov og varmt, indbydende vand – men vi prøver, skriver Emil til tv2.dk.

En kold dansk øl

Søskendeparret, der sejler verden rundt på deres mors og fars båd, Havana, er efterhånden i træning, når det kommer til at gå glip af danske ting.

Deres rejseplan var fra begyndelsen, at de skulle være væk i tre år, og det er derfor længe siden, de har sat fødderne på dansk jord. Heldigvis har de for tiden to gode venner med om bord.

Emil fortæller i sin hilsen til tv2.dk, at de har byttet julesange og juletræ ud med en vifte og lyden af boblerne under vand. Men lidt jul bliver det faktisk også til:

Vi er kun fire ombord, så det bliver en lille jul. Men jeg er ikke i tvivl om, at den bliver hyggelig. For en uges tid siden kom Theis og Ida, meget glade og overrasket, tilbage til båden med and og Carlsberg på dåse.

Se også:

via Listen To News