En person er dræbt efter slagsmål på svensk asylcenter
En person er lørdag dræbt under et slagsmål på et asylcenter ved den svenske by Söderhamn. Foto: Riggwelter, Wikimedia/Free
Svensk politi efterforsker et drab på et asylcenter ved Söderhamn. En yngre asylansøger er anholdt i sagen.

En person er dræbt og yderligere tre er såret af efter et slagsmål lørdag på et asylcenter i Ljusne lidt uden for byen Söderhamn i Sverige.

Det skriver den svenske netavis Expressen.

Politiet ved endnu ikke, hvad der gik forud for opgøret, siger talsmand ved politiet i Gävleborg Christer Nordström lørdag aften til netavisen.

Politiet fik først en anmeldelse om et slagsmål på centret lørdag eftermiddag. Hvor mange mennesker, der deltog i sammenstødet, vides ikke endnu, siger talsmanden.

Men situationen blev optrappet, da en eller flere trak en kniv eller en anden skarp genstand.

- Det ender med, at en person mister livet, og tre personer køres til sygehuset med skader. Ifølge de foreløbige oplysninger er de ikke i livsfare, siger Christer Nordström til Expressen.

Drabsvåbnet er endnu ikke fundet, så det er ikke klart, om der er tale om en kniv eller et andet stikvåben.

Lige før klokken 21 meddelte politiet, at en person er anholdt i sagen. Christer Nordström fortæller det svenske nyhedsbureau TT, at det er en yngre mand, som man ikke har kunnet afhøre endnu, da man mangler en tolk.

Han er sigtet for drab og drabsforsøg, lyder det fra talsmanden.

Ifølge ham er der ikke tegn på, at nogen uden for asylcentret er involveret i sagen. Den dræbte, de sårede og den sigtede er alle tilknyttet centret.

Et stort område omkring gerningsstedet er afspærret af politiet.

Migrationsverkets afdelingsleder i Söderhamn, Lars Ulander, siger til Expressen, at han har sendt tre personer til stedet for at få et overblik over situationen.

- Det er frygteligt tragisk, men det er slet ikke uventet, når man tænker på alle de hændelser, der har været i Sverige, siger han til Expressen.

- Vi har en svær situation. Folk er nervøse og irritable. Det kan være, at nogen har fået svar på opholdstilladelsen før nogle andre, og så kan der opstå en konflikt. Der er helt klart grobund for gnidninger, siger han.

/ritzau/