EN DIVA VENDER TILBAGE
I flere år var Demi Moore en død sild i Hollywood. I dag er hun tilbage i rollen som en fordrukken diva i ekskæresten Emilio Estevez s film Bobby , der netop har haft premiere.

Demi Moore var et af Hollywoods største navne i 1980erne, da kæmpefiaskoer med film som Striptease (1996) og G.I. Jane (1997) placerede hende på sidelinjen. Selvom hun i 2003 forsøgte sig med et come-back ­og viste sin topfigur - i Charlie s Angels: Full Throttle , lykkedes det hende ikke at slå igennem.»Mine døtre var begyndt at spørge mig, om jeg aldrig skulle på arbejde igen,« siger den 44-årige Demi Moore med sin karakteristiske hæse stemme.»Det gik op for mig, at jeg havde brug for at vende tilbage for at skabe balance i mit liv. Det har været fedt at gå hjemme, men nu er jeg glad for at være tilbage.« Det var hendes tidligere forlovede Emilio Estevez, der fik hende ud af sit hi med de tre døtre Rumer, Scout og Tallulah, Han ringede til hendes hi i staten Idaho, og tilbød hende rollen som den fordrukne diva Virginia Fallon i hans film om mordet på Robert Kennedy. Det skete i Ambassador Hotel i Los Angeles i 1968, og Emilio Estevez har valgt at fortælle historien gennem 22 forskellige karakterer, som alle befinder sig på hotellet den junidag i 1968. Selvom Demi Moore havde sine forbehold, kunne hun ikke sige nej tak .»Emilio ville have mig til at synge, og det huede mig bestemt ikke. Jeg prøvede at overbevise ham om, at jeg kunne spille alt andet end sanger, men han holdt fast i udfordringen. Jeg var hunderæd, indtil det gik op for mig, at det netop var derfor at jeg skulle gøre det. Men jeg vil ikke sammenlignes med en rigtig sangerinde.«

Personligt engagementDemi Moore spiller en ondskabsfuld diva, der er p randen af selvdestruktion og som er ved at kre sin mand netop spillet af ekskresten Emilio Estevez ned i processen. Demi Moores prstation som en kvinde p falderebet er en af h

»Der er noget frigørende over at spille en kvinde, som ikke tager ansvar for noget som helst,« forklarer Demi Moore om hendes interesse for Virginia Fallon. »Hun forventer, at alle andre holder hende oppe, og hun tænker kun på sig selv og sine egne behov i øjeblikket. Det var samtidig sjovt og udfordrende at finde ind til en fuldkommen selvisk diva.« Det er en scene mellem Sharon Stone, der spiller Hotel Ambassadors frisør, og Demi Moore, der skiller sig ud som en af de bedste i filmen. Her overgiver en plakatfuld diva sig til den omsorgsfulde frisør og viser i glimt sin sårbarhed og årsagen til misbruget.»Hun er så teatralsk og kliche-agtig, at jeg måtte stole på at Sharon ville hjælpe med at holde mig oppe,« forklarer Demi Moore, der samtidig påpeger, at hun havde nemt ved at sætte sig ind i rollen på grund af sine egne erfaringer med alkoholisme. Hendes mor, der ligeledes hedder Virginia, var alkoholiker.»Det betød selvfølgelig, at jeg kunne genkende hende. Det var samtidig meget smertefuldt og befriende, for jeg kunne søge helt ind i min sjæl og finde forklaringerne på hendes smerte,« fortæller Demi Moore og påpeger, at Emilio Estevez kendte til hendes mors situation fra de dannede par i 1980erne.

Fortstter karrieren

Der var desuden en ekstra gulerod ved at medvirke i Bobby. Demi Moores 16 år yngre mand, Ashton Kutcher, fik nemlig den ide, at han også skulle medvirke i filmen. Emilio Estevez slog dermed to fluer med et smæk med sin opringning til Idaho.»Jeg synes jo bare, at han er utroligt sexet,« siger en leende Demi Moore om Kutchers rolle som en nørdet narkohandler på syretrip. Men hun påpeger, at det ikke var hendes nuværende mands sexede fremtoning, der fik hende overbevist om, at Bobby var værd at medvirke i. Det var derimod det politiske budskab om en barmhjertig leder, der ledte det amerikanske folk på rette kurs.»Jeg mener, at Bobby Kennedy viste vej for os, og Emilio tog det op og delte det med os. Vi lavede denne film af kærlighed for Bobby Kennedy og Emilio Estevez.² Demi Moore er kommet tilbage for at blive lidt endnu. Hendes aktuelle projekt er krimien Flawless, hvor hun spiller en diamanttyv i aktion i London. Her spiller hun blandt andet over for Michael Caine.»Hvis jeg kunne finde en lige så rig og kompleks karakter som den Emilio har skrevet her, så ville jeg arbejde konstant,« siger Demi Moore om sine karriereplaner. »Den scene, jeg havde med Sharon finder man ikke ret ofte. Det kan jeg godt sige dig. Men jeg er på udkig!.«BIOGRAFIDemi Moore (født Demetria Gene Guynes 11. november 1962) er amerikansk skuespiller.Demi Moore voksede op med sin mor og stedfar i et meget ustabilt miljø præget af hyppige jobskift og flytninger, forældrenes alkoholmisbrug, skænderier og indbyrdes vold, der kulminerede med stedfarens selvmord.Demi Moore forlod skolen som 16-årig og begyndte at arbejde som model. Hun giftede sig første gang med en rockmusiker som 18-årig, og i 1982 fik hun sit første større job som skuespiller i tv-serien General Hospital, som hun spillede i et par sæsoner. Med lønnen herfra levede hun et liv præget af fester og stoffer, som hun først slap ud af, efter at hun var blevet fyret fra optagelserne til Kliken fra St. Elmo. Hun gennemgik en hurtigtvirkende behandling, og en uge senere var hun så klar, at hun blev genantaget til optagelserne af den film, der blev gennembrudet for hende og flere andre fra hendes generation.Siden har hun arbejdet sig frem til stjernestatus med film som Ghost, Et frækt tilbud og G.I. Jane.Hun har været gift tre gange. Mest kendt er ægteskabet med Bruce Willis (1987-2000), med hvem hun har tre børn, alle piger: Rumer Glenn Willis(født 16. august 1988), Scout LaRue Willis (født 20. juli 1991) og Tallulah Belle Willis (født 3. februar 1994). Ægteparret stod sammen med Sylvester Stallone og Arnold Schwarzenegger bag temarestaurantkæden Planet Hollywood, der startede i 1991. Hun er nu gift med skuespilleren bag Punk’d, Ashton Kutcher.

via Listen To News