Elton og George bekæmper bøssehad

38 ud af 54 Commonwealth-stater har homo-diskriminerende love. Popstjernerne støtter ny organisation, som vil ændre reglerne.
Homoseksuelle har grelle vilkår i mange af de gamle kolonilande. Ny organisation vil gøre op med forældede love.
Homoseksuelle har grelle vilkår i mange af de gamle kolonilande. Ny organisation vil gøre op med forældede love. Foto: AP/Santiago Llanquin / POLFOTO

Homoseksualitet er ikke længere det tabu, det engang var i Europa. Men fortidens diskriminerende lovgivning lever i bedste velgående videre i udlandet, hvor andre seksuelle retninger end heteroseksualitet kan være direkte strafbart.

Det har fået popstjernerne Elton John og George Michael til at stille sig bag den ny organisation Kaleidoscope, som vil bekæmpe diskrimination af homoseksuelle i tidligere engelske kolonilande, skriver The Independent.

Og der er nok at tage fat på, for i alt 38 ud af 54 stater i Commenwealth (sammenslutningen af tidligere kolonilande, red.) har regler, som gør homoseksualitet direkte strafbart.

I Tanzania, Sierre Leone og Bangladesh kan homoseksualitet for eksempel udløse fængsel på livstid, mens det straffes med prygl og op mod 20 år i fængsel i Malaysia. I Sudan kan homoseksualitet straffes med døden

Det er dog ikke de nuværende nationer, som selv har indført lovene. De stammer næsten alle fra kolonitiden.

Kaleidoscope ønsker at få de enkelte lande til at ændre lovgivningen, ved at presse dem gennem internationale virksomheder og politiske tilkendegivelser.

Den engelske regering har erklæret sin støtte til organisationen.

Kilde: The Independent

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.