Elton John frygter homohad mod sin søn
Elton John blev sammen med partneren David Furnish forældre til Zachary i 2010. Det skete ved hjælp af et donoræg og en rugemor. Foto: Scanpix/AFP/Luis PEREZ
Elton John mener, at sønnen Zacharys barndom kan blive svær på grund af fordomme over for homoseksuelle.

Sangeren Elton John er bange for, at sønnen Zachary vil blive mobbet, når han rammer skolealderen. Der er nemlig stadig masser af homofobi blandt børn, mener han.

- I skolen vil børnene sige: "Du har ikke nogen mor", lyder det fra John, der sammen med partneren David Furnish blev forældre til Zachary i 2010 ved hjælp af et donoræg og en rugemor.

- Vi er kommet langt, men der er stadig homofobi, og det vil der være indtil en ny generation af forældre holder op med at give det videre til deres børn, siger Elton John til britiske Radio Times.

For Zachary er det dog ikke noget problem med de to fædre.

- Det er naturligt for ham. Han kalder mig "daddy" og David "papa", siger sangeren.

Elton John solgte i 1997 33 millioner eksemplarer af sin genindspilning af "Candle in The Wind", men sønnen har endnu ikke nogen forståelse, at hans daddy ikke er hvem som helst.

- Når han finder ud af det, vil han se på mig, som om jeg er skrupskør, mener John.

Men selvom den nu 19 måneder gamle Zachary vokser op med stenrige, kendte forældre, bliver det ikke en nem barndom for den lille gut, mener superstjernen.

- At være barn af en berømthed er en stor byrde at bære. Det bliver meget svært, mener han.

Som musikerfar forsøger Elton John at give sønnen en musikalsk opdragelse. Det er dog ikke sangerens egne plader, der lægger grunden til opdragelsen, men derimod klassiske favoritter som Chopin og Mozart samt børnesange.

- Jeg ønsker, at musik bliver en stor del af hans liv. Jeg sætter ham på skødet ved klaveret, men han banker ikke på tangenterne, siger John, og tilføjer, at sønnen er mere interesseret i mad og fodbold.

- Jeg vil ikke presse Zachary til noget. Indtil videre elsker han at sparke bold og se folk lave mad.

Kilde: AFP