Elefantvæddeløb skal forbydes

Der lægges nu op til at forbyde lastbiloverhalinger seks timer om dagen på de fleste af Danmarks motorveje.
På store dele af de øde, jyske motorveje har Hans Christian Schmidt tænkt sig at tilbyde lastbilerne dispensation til overhalinger. Ad libitum.
På store dele af de øde, jyske motorveje har Hans Christian Schmidt tænkt sig at tilbyde lastbilerne dispensation til overhalinger. Ad libitum. Foto: www.colourbox.com

En kortege af personbiler på motorvejen fanget bag en tonstung lastbil, der liiiige skal overhale på vej op ad Ejer Bavnehøj, skal være en saga blot.

Transportminister Hans Christians Schmidt (V) vil udvide forsøgsforbuddet mod lastbiloverhalinger til at dække størstedelen af de danske motorvejsstrækninger i myldretiden, skriver Jyllands-Posten.

"Erfaringerne fra forsøget i Østjylland viser, at folk er begejstrede. Samtidig er trængslen på en del motorvejsstrækninger nu så stor, at vejene ikke længere kan kapere det. Derfor skal det nuværende overhalingsforbud for lastbilder udvides til at gælde i myldretiden alle de steder, hvor der er kapacitetsproblemer," siger Schmidt til avisen.

Klaus Hækkerup fra Socialdemokraterne er enig med ministeren i, at der skal indføres et forbud, og de konservative bakker ligeledes op. Prisen for overtrædelse skal dog ikke koste klip ifølge Schmidt.

"Jeg tror, at vi skal nøjes med en bødestraf," siger transportministeren til Nyhedsbureauet Newspaq. Han fortæller samtidig, at én af hovedopgaverne i forbindelse med forbuddet bliver at forklare de udenlandske chauffører om netop forbuddet.

Blandt lastbilchaufførerne mener 55 pct., at forsøget med overhalingsforbud for lastbiler i Østjylland har været en god idé, mens 95 pct. af bilisterne deler den holdning ifølge en undersøgelse fra Vejdirektoratet.

I transportsektoren er der aldeles delte meninger om Schmidts tanker. DI Transport bakker op, mens Dansk Transport og Logistik taler kraftigt imod. Avisen erfarer desuden, at Hans Christian Schmidt definerer myldretid som værende 06:00-10:00 og 15:00-19:00.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.