Elbæk anmeldt for rod i regnskabet
Der er en problemstilling omkring rod i økonomien. Der er blevet udvekslet beløb mellem landsorganisationen og Alternativets folketingsgruppe på Christiansborg, fortæller den tidligere kasserer. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Uffe Elbæks parti har ifølge en tidligere kasserer ikke kunnet redegøre for 100.000 kroner. Det har nu fået kassereren til at gå til myndighederne

Det er den nyligt afgåede kasserer for Alternativet, der nu har valgt at anmelde uregelmæssigheder i Alternativets regnskab til Folketingets øverste instans, Præsidiet. Det skriver Ekstra Bladet:   

– Der er en problemstilling omkring rod i økonomien. Der er blevet udvekslet beløb mellem landsorganisationen og Alternativets folketingsgruppe på Christiansborg. Det er ret nemt at se, at der ryger penge fra landsorganisationen til Christiansborg, men jeg har ikke kunnet få indblik i, hvad der så sker med dem derfra.

– Det burde være den letteste sag i verden, at folketingsgruppen forklarede, hvordan disse midler indgik i den øvrige økonomi. Men den forklaring har jeg ikke fået, siger Theis Krarup Hansen til Ekstra Bladet.

Den tidligere kasserer vurderer, at det drejer sig om cirka 100.000 kroner, som han ikke har kunnet få redegørelse for. 

– Der har kørt historier i organisationen om regninger, hvor man ikke kunne forstå, hvordan de var blevet dækket. Og hvordan der pludselig var blevet råd til forskellige ting. Jeg har ikke kunnet få dette afklaret i de offentlig tilgængelige regnskaber, og jeg har ikke kunnet få oplysninger om, hvor disse midler kommer fra, siger han.

Meldt ud

Theis Krarup oplyste den 29 marts, at han havde meldt sig ud af Alternativet og af partiets hovedbestyrelse. 

Få dage efter blev der rundtsendt en intern mail i partiet: 

"Theis’ regnskabsmæssige bekymringer er ikke nye. Han har derimod ikke taget imod hverken tilbud fra LS (landssekretariatet, red.) eller sekretariatsledelsen på Christiansborg om en gennemgang af sine bekymringer, hvorfor vi hverken ved, hvad de nærmere går ud på, eller om der er noget, vi skal reagere på.", står der i den mail, som har været gengivet af Jyllands-Posten. 

Theis Kraup oplyser dog, at han ikke er blevet tilbudt nogen gennemgang af regnskabet.