Ekspert: Vestas stor mundfuld for kinesere
Fra tid til anden opstår opkøbsrygter, når en virksomhed bliver billig nok, siger aktierådgiver.

Den kinesiske vindmølleproducent Ming Yang Wind Power Group er en mindre spiller i markedet med en markedsværdig på omkring hvad der svarer til en milliard kroner.

Det siger aktierådgiver i Nordea, Jesper Bamberger.

- Derfor lyder det som en stor mundfuld for det kinesiske selskab, at de skulle kunne købe verdens største vindmølleproducent Vestas for 1,5 til to milliarder euro, siger Jesper Bamberger.

Han hæfter sig ved, at en talsmand for det kinesiske vindmølleselskab har afkræftet, at der er gange i nogle forhandlinger om køb af Vestas. Derfor tyder meget på, at det vil forblive rygter.

- Det har vi tidligere set. Der har været rygter om købstilbud på Vestas fra en anden og væsentligt større vindmølleproducent, men heller ikke det blev til noget.

- Fra tid til anden opstår disse rygter når en virksomhed bliver billig nok, som Vestas jo er i øjeblikket. Det vil være en lækkerbisken at få fat i verdens største vindmølleproducent, som tilmed er teknologisk førende, siger Jesper Bamberger.

Selv om det virker attraktivt at gå på indkøb, når en virksomhed er billig, er der også ifølge Jesper Bamberger overkapacitet på vindmøllemarkedet i øjeblikket, så et opkøb er nok ikke lige henne om hjørnet.

/ritzau/