Ekspert om VM-seedning: Danmark er favorit mod tre hold

Danmark skal undgå Sverige, men vil være favorit mod Nordirland, Irland og Grækenland, vurderer Morten Bruun.
Morten Bruun ser helst, at Danmark undgår Sverige i playoffkampene til VM.
Morten Bruun ser helst, at Danmark undgår Sverige i playoffkampene til VM. Foto: Emmanuel Dunand/AFP

Danmark skal undgå Sverige, når der 17. oktober trækkes lod til playoffkampene om de fire sidste europæiske pladser til VM i Rusland næste sommer.

Det mener fodboldeksperten Morten Bruun, efter det tirsdag aften stod klart, at Danmark er blandt de fire seedede nationer, der ud over Sverige kan trække Nordirland, Irland eller Grækenland.

- Det er temmelig vigtigt, at Danmark bliver seedet, da jeg mener, at der er relativ stor forskel på de seedede og de useedede.

- Som jeg ser det, skal vi undgå Sverige. Jeg vil vurdere, at Danmark er favorit mod de tre andre mulige modstandere, siger Morten Bruun, der kommenterer VM for Discovery.

Danmark sikrede seedningen, da Frankrig slog Hviderusland og dermed tog førstepladsen i gruppe A. Det gjorde Sverige til nummer to, så Danmark blev seedet sammen med Italien, Kroatien og Schweiz.

- Havde vi trukket Italien, vil jeg mene, at der skulle en gedigen sensation til for at sende Danmark til VM, vurderer Bruun.

Danmark var også i playoffkampe om en plads ved EM i 2016. Ved den lejlighed tabte Danmark til Sverige med en sprudlende Zlatan Ibrahimovic.

Han er i mellemtiden stoppet på landsholdet, men Sverige er stadig en stor udfordring.

- Sverige har et godt hold. Dem, der troede, at det stod og faldt med Ibrahimovic, må tro om igen. Der er nogle spillere, der kommer mere til deres ret nu, og de har set godt ud i kvalifikationen.

- Dem vil jeg nødigt trække. Danmark vil få svært ved at slå dem, men jeg vil stadig sige, at det er 50/50, mener Bruun.

Han ser hellere Nordirland komme op af bowlen som Danmarks modstander.

- Det er uden tvivl min ønskemodstander. Det er ikke noget godt hold. Halvdelen af holdet er ikke interessant for Premier League-klubber. Dem bør vi kunne slå.

- Irland er en smule bedre og må have en enorm gejst, efter holdet næsten var ude, men så slog Wales. Mod Irland vil jeg se Danmark som svag favorit.

- Det samme mod Grækenland, som dog er det land, jeg ved mindst om. Grækerne har spillet ordinært i en knap så skræmmende pulje, og mit indtryk er, at de ikke er så stærke som for år tilbage.

- Så bliver det spændende at se, hvor stærke Danmark er. Var jeg i de useedede holds bukser, ville jeg nok gerne trække Danmark, lyder Bruuns vurdering.

Playoffkampene spilles i november.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.