Ekspert: De danske markeder åbner i minus
Der er røde tal på den asiatiske børs. Foto: AP Photo / POLFOTO
Alt imens de asiatiske børser åbner med store fald, spår dansk ekspert at markederne herhjemme vil følge trop.

Alt tyder på, at nedgraderingen af USA's kreditværdighed er blevet modtaget negativt. De asiatiske markeder styrtdykker. Derfor ser det nu ud til, at de danske markeder vil lide samme skæbne.

De indflydelsesrige asiatiske markeder falder i øjeblikket mellem halvanden til fire procent. Når børsen åbner klokken ni, ser det ud til, at markedet herhjemme vil reagere negativt.

"Der er meget, der tyder på, at det kommer til at åbne i minus herhjemme også," siger seniorstrateg i Nordea Henrik Drusebjerg.

De store fald skal ses i lyset af at kreditvurderingsbureauet S&P i fredags, for første gang i historien, nedskænkede USA's kreditværdighed.

Henrik Drusebjerg påpeger dog, at aktiemarkedets nedadgående tendenser ikke kommer til at have direkte indflydelse på den enkelte forbruger endnu.

"Hvis det her viser sig at være en berettiget nervøsitet, så er det jo fordi, at man er bange for, at der ligger en økonomisk nedtur forude, og så kommer den danske forbruger til igen at opleve stigende arbejdsløshed, faldeede boligpriser og dermed et mindre forbrug, " forklarer han.