Ekspert: Dansk sejr over Tyskland er 50-50
Foto: Peter Hove Olesen / POLFOTO
Den vigtige EM-kamp mod Tyskland i aften kan gå begge veje, vurderer håndboldekspert.

"Havde du spurgt mig, inden EM var gået i gang, så havde jeg sagt en sikker dansk sejr. I dag siger jeg fifty-fifty."

Sådan lyder den tidligere landsholdsspiller og EM-vinder i 2008 Lars Rasmussens vurdering af Danmarks chancer i mandag aftens vind-eller-forsvind EM-kamp mod Tyskland.

Tyskerne går ind til kampen med "kæmpe selvtillid," mens danskernes jævne hidtidige indsats har gjort indhug på moralen i truppen, vurderer han.

"Jeg tror det bliver en meget, meget lige kamp. Tyskerne har en rigtig god defensiv og en rigtig god keeper - hvis ikke vi får åbnet det op, bliver det meget svært. Kan vi få åbnet det op og leve lidt på vores tekniske og hurtige spil mod deres tungere spillere, så har vi helt sikkert en god mulighed," siger Lars Ramussen til Newspaq.

Fordi danskerne endnu ikke har levet op til de tårnhøje forventninger før EM, er stemningen i truppen formentlig lidt trykket. Men det skal spillerne ryste af sig for at kunne true det tyske mandskab, siger Lars Rasmussen.

"Niklas Landin, (målmand, red.) skal vi håbe, går ind og har en af sine super fantomkampe, og så skal vi håbe på, at Bo Spellerberg (playmaker, red.) og Mikkel Hansen (angrebsspiller, red.) kan fortsætte deres gode sammenspil. Det er de tre, som er meget vigtige for os i dag."

Danmark er tvunget til at vinde opgøret mod Tyskland i aften og Sverige på onsdag for at avancere til semifinalerne. Samtidig er vi afhængige af de andres resultater.

Hvis både Polen og Serbien vinder deres opgør i aften, er Danmarks medaljedrømme ovre, og vi kan højst håbe på en samlet 5. plads.