Ekspert: Al-Assad spiller taktisk spil

Præsident al-Assad har bebudet, at myndighederne nu trækker sine styrker tilbage. Men det ligner taktisk spil, vurderer mellemøstekspert.
Massive protester i marts blev afløst af hårde og blodige kampe.
Massive protester i marts blev afløst af hårde og blodige kampe. Foto: AP, POLFOTO

Syriens præsident, Bashar al-Assad, har bebudet, at han trækker sine styrker tilbage og stopper kampene mod oprørerne.

Men blodbadet fortsætter, lyder det ifølge Al Jazeera.

Det lugter også mere af taktik end en afslutning på blodbadet, der har kostet mindst 2.000 syrere livet, siden urolighederne brød ud i marts, vurderer ekspert.

"Jeg tror, at det er taktisk spil. Når han hidtil har været så offensiv over for befolkningen, virker det som en mærkelig ny taktik pludselig at underlægge sig det pres, der er fra udlandet. Jeg vil se det, før jeg tror det," siger Helle Lykke Nielsen fra Center for Mellemøststudier på Syddansk Universitet til Newspaq.

Senest har Syriens nære allierede Saudi Arabien kritiseret den brutale fremfærd mod befolkningen. Dermed er presset øget voldsomt på al-Assad.

"Det kan meget vel være, at presset er ved at være så stort og stærkt, at han lige skal tænke sig om. Men sådan som jeg har set ham agere hidtil, er det nok mere et taktisk spil, hvor han lige skal have et pusterum til sine styrker," siger Helle Lykke Nielsen.

Bashar al-Assad har indtil videre nægtet at modtage telefonopkald fra vestlige regeringer. Nu holder oprørsbevægelsen vejret og håber, at kampene stopper.

Kilde: Al Jazeera.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.