Ekskæresten skal fælde Amagermanden
Amagermanden føres til byretten i København. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
I dag skal Amagermandens ekskæreste og søskende vidne i retten. De skal fortælle om deres opfattelse af tiden omkring mordet på fru Andrup.

Hvad lavede Amagermanden da fru Andrup blev dræbt?

Det spørgsmål vil anklager Anne Birgitte Stürup forsøge at få svar på i dag, når den tiltaltes bror, søster og ekskæreste gennem 20 år skal i vidneskranken.

"De skal fortælle om deres egen opfattelse af hændelserne," siger anklageren til Newspaq.

Amagermanden er tiltalt for at have kvalt den 73-årige fru Andrup i februar 1987, og det er hans alibi, som anklageren håber at kunne gennemhulle med hjælp fra Amagermandens tidligere samlever og hans bror og søster.

De har ikke været til stede i retten endnu, netop fordi de skal vidne.

Tilstede er til gengæld den tiltaltes to unge sønner.

Den 48-årige tiltalte og hans ekskæreste, som nu skal vidne mod ham, levede sammen i 20 år. De fra hinanden i 2007 altså godt tre år før, sagen begyndte at rulle. Ifølge den tiltalte selv, fordi de "voksede fra hinanden".

Amagermanden blev anholdt i november sidste år efter en voldtægt på en kun 17-årig pige i en haveforening på Amager. Sagerne mod ham går dog 24 år tilbage.

Amagermanden står anklaget for i alt syv punkter, som blandt andet inkluderer to drab, syv særdeles grove voldtægter og et seksuelt overgreb.

Der er sat 13 retsdage af til sagen, og man forventer, at der falder dom den 22. december.