Eks-minister havde også baby med på job: "Der blev aldrig rynket på næsen"
- Der var aldrig nogle, der rynkede på næsen af, at jeg havde mit barn med til møder, tværtimod blev jeg mødt med stor forståelse, om at man som kvinde i politik, til tider bliver nød til at anstrenge sig for at få enderne til at mødes i en hverdag med både børn og arbejde, siger Ida Auken til Avisen.dk. (Foto: Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Ida Auken (R) mødte kun forståelse, da hun havde sin baby med på job.

Da Ida Auken (R) var miljøminister, havde hun sin søn på to måneder med på kontoret. Og hun oplevede kun positive reaktioner fra medarbejderne, når hun ind imellem parkerede barnevognen på kontoret.

Ida Auken havde heller ingen problemer med at amme sin søn, mens hun gav interviews, fortæller hun.

- Der var aldrig nogle, der rynkede på næsen af, at jeg havde mit barn med til møder. Tværtimod blev jeg mødt med stor forståelse for, at man som kvinde i politik til tider bliver nødt til at anstrenge sig for at få enderne til at mødes i en hverdag med både børn og arbejde, siger hun.

Ida Auken, der var miljøminister fra 2011 til 2014, ville ikke miste muligheden for at være med til at forandre verdenen, men det var samtidig vigtigt for hende, at hendes politiske arbejde ikke gik ud over familiens yngste.

Tirsdag gav Folketingets formand, Pia Kjærsgaard, den konservative Mette Abildgaard besked om, at hun ikke måtte have sin datter på fem måneder med i folketingssalen. Formandens beslutning om at sende Abildgaard og datteren Esther Marie ud af salen har ført til heftig debat, ikke mindst på de sociale medier.   

Flere lande burde se til Danmark

Ida Auken havde aldrig sit barn med i folketingsalen men hun har stor forståelse for, at Mette Abildgaard blev tvunget til at tage barnet med i en nødsituation, fordi hun skulle deltage i en afstemning.

- Jeg mener ikke, at folketingssalen skal blive en vuggestue. Mette har en kæmpe respekt for folkestyret og ville jo helst have undværet at tage barnet med. Vi efterlader ikke børn på trappen. I Danmark går vi foran med ligestilling og frisind, så jeg forstår ikke, hvorfor der ikke blev trukket på skulderene over det, siger Ida Auken.

Den tidligere minister håber, at flere lande vil se til Danmark og den måde, man normalt reagerer på, når kvinder tager spædbørn med på arbejde. Dét er vigtigt at kunne få arbejdsliv og familieliv med børn til at hænge sammen, hvis man vil have flere kvinder til at lede, mener hun.

Da Ida Auken vendte tilbage til politik i august 2013 efter barsel, tog hun sit barn med rundt i hele landet for at se på skove og andre naturområder sammen med en række store organisationer. Her var det faktisk barnepigen, der vakte størst opmærksomhed.

- Min barnepige havde dreadlocks og tatoveringer over det hele, så de andre politiske topfolk reagerede mere på hende. Men hun endte faktisk med at blive meget gode venner med en af lederne fra en store interesseorganisation, siger Ida Auken.

via Listen To News