Ejendomsmæglere jubler over valg
Valg genopliver et stendødt boligmarked, siger ejendomsmæglere. Foto: Colourbox
Et stendødt boligmarked kan reddes med et valg nu, siger ejendomsmæglere.

Et skrækscenarie med lange forhandlinger om regeringens boligpakke, mens boligmarkedet går fra dybfrossent til dødt, er nu afløst af jubel og glæde hos ejendomsmæglerne.

"Vores frygt var, at boligpakken skulle forhandles i flere uger og så derefter tre ugers valg, mens boligmarkedet døde. Så jo hurtigere valg, jo hurtigere afklaring, og jo bedre er det," siger Steen Winther-Petersen, formand for dansk ejendomsmæglerforening, til Newspaq.

Årsagen til det døde boligmarked skyldes, at både regeringen og S-SF har foreslået nedsat ejendomsskat og grundskyld, hvis man køber hus de næste par år. Men intet er vedtaget, og køberne venter, indtil de måske kan få rabat.

Derfor er alle bolighandler formentlig sat på stand by de næste tre uger, indtil der er fundet en ny statsminister og vedtaget en boligpolitik.

"De mange provisionslønnede mæglere trænger til at tjene nogle penge. Boligpakke og valgrygter på samme tid får boligmarkedet til at gå fuldstændig i kage. Så lad os få renset luften nu med et valg," siger Steen Winther-Petersen.

Uroen på boligmarkedet er netop grunden til, at statsministeren ifølge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) trykker på valgknappen. Der var udsigt til lange forhandlinger med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Radikale, oplyser han.

"Det er selvfølgelig et problem for boligkøberne, at der ikke er en afklaring under valget. På den anden side er det godt for boligejerne, fordi det er vigtigt, at der er ro på den økonomiske politik," siger finansministeren til Newspaq.