Einar er 92 og næsten blind: Må ikke komme på plejehjem
(Foto: Foto: Jumpstory)
Helsingør Kommune har et begrænset antal plejeboliger. Derfor skal der være plads til dem, der virkeligt er plejekrævende.

Helsingør Kommune vurderer, at 92-årige Einar Svend Flintrup ikke opfylder kriterierne for at komme i betragtning til en plejebolig, skriver Helsingør Dagblad.

Den 92-årige mand havde håbet, at en plads på et af kommunens plejehjem kunne give ham den tryghed og det sociale liv, som han savner i sit hjem i Ålsgårde.

Han er nemlig næsten blind, kan dårligt gå og kan ikke tage sit eget tøj på. Og så er han både utryg og ensom i sit eget hjem.

- Jeg føler mig svigtet, siger han til TV 2.

Han er ikke den eneste, der er utryg ved, at han bor alene. Også datteren Lone Flintrup er utryg. Hun fortæller til TV 2, at hendes far havde skåret sig, og at de på grund af hans blodfortyndende medicin havde svært ved at stoppe blødningen.

- Han kan ikke tage vare på sig selv, siger Lone Flintrup til tv-stationen.

Helsingør Kommune afviser 92-årig, som ikke er i stand til at tage sit eget tøj på. Her ses Plejecentret Birkebo. Foto: Google Street View

Ifølge Helsingør Dagblad kvalificerer en borger sig til en plejebolig blandt andet ved, at have et behov for hjælp mere end otte gange i døgnet, og at personen ikke kan være alene i tiden mellem besøgene.

Mette Lene Jensen (V), formand for Omsorg- og sundhedsudvalget i Helsingør Kommune, kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men siger til TV 2, at det er ikke nok at nå en bestemt alder.

- Man er berettiget til at komme på plejehjem, hvis man efterlever de kriterier, der er. Vi har ikke alderdomshjem som i den gode, gamle forstand, siger Mette Lene Jensen, og tilføjer:

- Det handler om, at vi har en begrænset mængde boliger, og derfor skal der være plads til dem, der virkeligt er plejekrævende.

Ældre Sagen siger, at Helsingør Kommunes fremgangsmåde ikke er enestående, hvilket man i foreningen langt fra er tilfreds med:

- Kommunerne bliver nødt til at skifte kurs og lægge an til væsentligt flere plejehjemspladser, end der er i dag, siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, til TV 2.

via Listen To News