Efter fyring af 18-årige Mia: "Fuldstændig overreaktion fra Føtex"
Bager-ekspedient Mia Frandsen blev bortvist fra Føtex efter at taget et par mundfulde af en kanelsnegl. Foto: Privat.
HK går nu ind i sagen om fyringen af ung bager-ekspedient, der blev bortvist for at spise af en kanelsnegl.

Fagforbundet HK beskylder nu Føtex for en helt overdreven reaktion i sagen om den 18-årige Mia Frandsen, som er blevet fyret fra sit job som ekspedient fordi hun havde taget nogle bidder af en kanelsnegl.

Mia Frandsen er blevet bortvist fra Føtex i Ebeltoft og har fået at vide, at hun ikke kan få arbejde i nogle af Salling Groups 600 danske butikker. Mia Frandsen erkender, at hun har spist af kanelsneglen, men at det var almindelig praksis, at de ansatte måtte spise af de ødelagte kager:

- Det fik jeg at vide under min oplæring. Og mange af mine kollegaer har kontaktet mig og sagt, at det kunne være sket for os allesammen, siger Mia Frandsen til Avisen.dk.

Hun er ikke medlem af en fagforening, men alligevel ser butikspersonalets fagforening, HK Handel, på sagen med alvor:

- Det virker som en fuldstændig overreaktion fra Føtex-ledelsen. Hvis Mia har ret i, at det var kutyme at spise det ødelagte brød, kan de ikke blot vælge én ud og fyre hende, siger Cliff Præstegaard, formand for HK Handel i Østjylland.

Føtex har handlet alt for brutalt overfor 18-årige Mia, mener formanden for HK Handel i Østjylland, Cliff Præstegaard. Foto: HK

Han undrer sig også over video-overvågningen af de ansatte:

- Video kan bruges præventivt ved en særlig begrundet mistanke om tyveri. Jeg undrer mig egentlig over, at ledelsen bruger tid på at sidde og se på det her, siger Cliff Præstegaard.

HK ind i sagen

Ifølge Mia Frandsen har hun fået at vide, at hun aldrig mere kan få job i Føtex eller andre butikker under Salling Group. Det kan i følge HK være i strid med GDPR-reglerne at gemme personoplysninger om tidligere ansatte så længe.

Trods det manglende medlemsskab vil HK tage kontakt til Mia Frandsen:

- Jeg vil gerne finde ud af, om vi kan hjælpe med noget, siger Cliff Præstegaard.

Avisen.dk har kontaktet Salling Group for en kommentar - foreløbig uden held.

I et svar til B.T. oplyser HR-chef i Føtex, Lars Rønnow, om fyringen af Mia Frandsen:

"Vi har nogle ret enkle og klare regler, som alle vores medarbejdere selvfølgelig skal efterleve. Gør man ikke det, er vi desværre også nødt til at standse samarbejdet. Særligt hvis en medarbejder erkender, at denne har overtrådt reglerne, som det er tilfældet her."

via Listen To News