Efter barsk DR-dokumentar: To ud af tre pædagoger har sagt op
- Jeg tror ikke, at politikerne kender den virkelighed, udsendelsen viser, siger Morten Johannes Terp. Foto: Presse DR
To af de pædagoger, der deltog i DR's dokumentar "Hvem passer vores børn", har i dag fundet nyt arbejde, fordi arbejdsforholdene i de danske daginstitutioner er for pressede.

Pressede pædagoger, der må løbe stærkt for at nå alt fra at skifte bleer til at give børnene den nødvendige nærvær.

Mandag sendte DR dokumentaren ”Hvem passer vores børn”, som giver indblik i en travl hverdag i de danske daginstitutioner, hvor bemandingen sjældent er optimal. 

I dag, et halvt år efter dokumentaren blev optaget, har to ud af de tre pædagoger, DR har fulgt, sagt op. Det skriver pædagogernes fagblad, Børn & Unge, der har talt med de medvirkende.

Morten Johannes Terp af en af de pædagoger, der er stoppet hos Børnehuset Hurlumhej, hvor DR optog dele af dokumentaren. Han fortæller, at han havde symptomer på stress og valgte at sige op på grund af de pressede arbejdsforhold. 

- Da udsendelsen blev optaget, havde vi en del nye og små børn i børnehaven, og jeg oplevede hver dag, at der ikke er tid til at give det nødvendige nærvær til dem. Det var utroligt hårdt at opleve, at børnene ikke kunne få den kontakt de havde brug for, fordi vi simpelthen var for få, siger han til Børn & Unge.

Morten Johannes Terp tror ikke på, at politikerne ved, hvilke forhold pædagogerne arbejder under, og det var derfor, han valgt at stille sig frem på tv.

- Det var selvfølgelig barskt at stille sig forrest, for seerne hjemme ved tv-skærmen kan se, at her er noget, der ikke er, som det skal være og kan så vurdere: er det rammerne, der er for dårlige, eller er det pædagogen, der er inkompetent? Så man er sårbar, men jeg valgte at gøre det, fordi det er så vanvittig vigtigt at få budskabet ud, og jeg tror ikke, at politikerne kender den virkelighed, udsendelsen viser, siger han til Børn & Unge.

I dag arbejder Morten Johannes Terp for Headspace, der er et gratis rådgivningstilbud for børn og unge i alderen 12-25 år.

Børnene betaler prisen

Den anden, der har sagt op, siden dokumentaren blev filmet, er lederen af børnehuset Hurlumhej, Tina Brandt. Hun var leder i 14 år og oplevede i den tid, hvordan politikerne stillede flere og flere krav til institutionen om blandt andet pædagogiske læreplaner, øget dokumentation og større forældreinddragelse.

- Alt sammen betyder det behov for flere mere tid til pædagogerne og bedre kompetencer, men det er gået den anden vej med dårligere normeringer og nedskæringer på uddannelsen. Det hænger jo ikke sammen, og det er børnene, der betaler prisen, siger hun til Børn & Unge.

Den nuværende leder Dorte Jørner fortæller, at der siden udsendelsen er kommet flere besparelser, der kun har gjort forholdene dårligere for pædagogerne.

- Det har konsekvenser, at besparelser skal hentes i personaletimer, og forholdene er ikke blevet bedre siden den gang, udsendelsen blev lavet. Tværtimod er vi siden blevet pålagt nye og store besparelser, siger hun til Børn & Unge.

via Listen To News