Dyr pensionist: Så mange millioner får prins Henrik

Selvom prinsgemalen går på pension, vil han stadig få det samme i løn.
Vi forventede, at dronningen ville tale om terror, flygtninge og Grønland i nytårstalen. Men nyheden om prinsegemalens pension kom bag på danskerne.
Vi forventede, at dronningen ville tale om terror, flygtninge og Grønland i nytårstalen. Men nyheden om prinsegemalens pension kom bag på danskerne. Foto: Scanpix / arkiv

Mange danskere var tæt på at få champagnen galt i halsen, da dronning Margrethe midt i nytårstalen på årets sidste dag sprang bomben: Prinsgemalen går på pension.

Hverken regentparret eller resten af kongehuset behøver dog frygte en nedgang i levestandard. Modsat andre danskere kan prins Henrik nemlig fortsat hæve det samme beløb i løn, selvom han nu vil drosle ned i antallet af opgaver, skriver B.T.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) slår også fast, at prins Henriks beslutning ikke påvirker kongehusets apanage for 2016, hvoraf otte millioner går til prins Henrik.

- Jeg vil afslutningsvis bemærke, at regeringen ikke vil lægge op til ændringer i den samlede statsydelse til kongehuset, da prinsgemalens beslutning ikke ventes at få konsekvenser for kongehusets samlede aktivitetsniveau, skriver Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse.

Regentparret får i alt 79,5 millioner kroner i 2016. Resten af kongehuset står til at få 27 millioner kroner.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.