Ifølge britiske Rosie Gill laver de fleste deres kartoffelmos forkert.
Det fortæller hun i et opslag på det sociale medie TikTok.
Og hun har noget at have det. Hun har som direktør for skolen Milk Street Cooking School madlavning inde på rygraden. Og så ved hun noget om netop mælk og madlavning.
Ifølge Rosie Gill begår de fleste en stor fejl ved, at koge kartoflerne i vand.
Rosie Gill er kvinden bag et gedigent top om kartoffelmos. (Fotos: @177milkstreet/Tiktok)
Den bedste kartoffelmos opnås ved, at koge kartoflerne i mælk. Eller nærmere simre-koge, forklarer Rosie Gill, og sætter trumf på mælkens fortræffeligheder ud i kartoffelmos-kogningens kunst:
- Det bliver til flydende guld, så vi får en frodig, silkeblød og cremet kartoffelmos.
Hun argumenterer videre, at ved kogning i vand, så smider man stivelsen ud med kogevandet. Med mælk smides væsken ikke ud, og derfor bibeholdes stivelsen og er en erstatning for fløde.
Desuden bruger Rosie Gill ikke røremaskine.
- Vi moser bare kartoflerne direkte i gryden - røremaskine er ikke nødvendig.
- Sådan får vi en cremet, og ikke for tung kartoffelmos.