Druknede Thomas bisættes fra Randers
Onsdag i sidste uge mødte et stort antal randrusianere op til en mindehøjtidelighed for Thomas på havnen. Mange vil uden tvivl også deltage i bisættelsen. Foto: Scanpix
Forældrene til den druknede 19-årige Thomas Stralner vil give randrusianerne mulighed for at være med til højtideligheden.

Midt i sorgens stund har forældrene til den 19-årige Thomas Straler overskud til at udvise stor taknemmelighed og omtanke.

Thomas Stralner blev fundet i Randers Havn 20. februar. Han forsvandt efter en bytur natten til lørdag 16. januar, og der gik mere end en måned, før hans lig blev bjærget. Det antages, at han var faldet i vandet og druknet.

Flere hundrede randrusianere deltog i følge Randers Amtsavis i den månedlange eftersøgning, og Thomas' forældre har besluttet, at de mange lokale støtter skal have mulighed for at deltage i bisættelsen af deres søn og sige et sidste farvel.

(artiklen fortsætter under fotoet)

Byens borgere har virkelig bakket op om eftersøgningen og støttet Thomas' forældre. I sidste uge blev der arrangeret et fakkeltog på haven for ham. Foto: Scanpix 

Det bliver derfor ikke i hjembyen Aalestrup, han bisættes fra, men fra Sankt Mortens Kirke i Randers.

"Vi har besluttet, at kirken skal være åben for alle, som føler for og har lyst til at sige farvel til søde Thomas," skriver Thomas’ far, Michael Stralner, i Facebook-gruppen 'Facebook Randers', hvor han også ifølge Randers Amtsavis siger et sidste tak til alle dem, der har hjulpet:

"Tusind tak Randers for jeres støtte og opbakning. Vi vil altid have et særligt forhold til jer og jeres by. I vil altid have vores opbakning, skulle I en dag få brug for os," skriver han ifølge avisen.

Bisættelsen finder sted i Sankt Mortens Kirke tirsdag 8. marts klokken 13.

Thomas Straler er ikke den eneste, der har mistet livet i havnen i Randers i de seneste år, hvor der har været seks drukneulykker siden 2008. 

Set ud fra antallet af drukneulykker er havnen den farligste i Østjylland.

Ifølge TV 2 Østjylland melder John Morgen, havnedirektør i Randers Havn, nu ud, at han villig til at kigge på, om sikkerheden kan forbedres.