Drop kvitteringen og brug telefonen i stedet
Det skal være slut med at gemme nussede kvitteringer. Ny app vil i stedet gemme kvitteringerne på telefonen. Foto: colourbox.com
Det sparer papir og muligvis frustrationer. Fremover kan du nøjes med at have dine kvitteringer på telefonen.

Glem alt om nussede kvitteringer og rodede ringbind. Fremover er det nemlig muligt at få sine kvitteringer direkte på telefonen.

Firmaet eKvittering har udviklet en såkaldt app (applikation til smarttelefoner, red.), så forbrugere i en række af landets største butikskæder slipper for papirkvitteringerne og kan fremvise den elektroniske version i stedet, når en vare skal byttes eller sendes retur.

"Der bruges enorme mængder papir på kvitteringer. Så man kan spare meget papir ved at få sine kvitteringer elektronisk og efterfølgende dokumentere købet med telefonen i stedet for med et print. Det er win-win, fordi det også er nemmere for forbrugeren," siger partner i eKvittering, Mads Pedersen.

Forbrugernes kvitteringer bliver gemt via hjemmesiden www.ekvittering.dk, som ind til videre gemmer 190.000 kvitteringer for danskere. Forbrugerne har også taget godt imod app'en, som på få dage er blevet downloadet mere end 1.000 gange.

Som udgangspunkt er app'en kun udviklet til android-telefoner, men der ventes en version til iPhone i starten af 2012.

faktaboks

Her kan app'en bruges:

Magasin, Bilka, Bauhaus, Sportigan, Harald Nyborg, Løberen, Runners Corner, Click, Haarh Benzin.